Wat is een emotionele blokkade?

Marco Karman

Een emotionele blokkade ontstaat door een conflict tussen verstand en gevoel. Wanneer emoties steeds onderdrukt worden, is het op den duur bijna niet meer mogelijk om deze emotie te uiten, dit is een emotionele blokkade.

Wat kan je doen aan een emotionele blokkade?

Als je van je gevoel bent afgesloten, zit je voornamelijk in je hoofd. Voelen is immers te eng, te kwetsbaar, te angstig, te zwaar, te heftig, te pijnlijk, te onveilig, te veel. Teveel in je hoofd zitten, maakt dat je verder af komt te staan van je gevoel. En je raakt steeds verder weg van jezelf. Je maakt dat alleen nog beslissingen vanuit je ego en hoofd en dat zorgt voor een innerlijk conflict.

Tevens zorgt het continue zitten in je hoofd dat je hoofd vol raakt met emoties, ervaringen, herinneringen en energie. Als een glas vol is, is er geen ruimte voor iets nieuws. Dit zorgt weer voor een kort lontje, weinig creativiteit en weinig energie. Kortom, de oplossing is dat je weer uit je hoofd gaat, terug naar je gevoel. Als je in je gevoel zit, heb je de kans en mogelijkheid om negatieve emoties en energie te verwerken en los te laten. De kans is groot dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken, want is het niet simpel om uit een vicieuze cirkel te stappen.

Aan de slag met emotionele blokkades

Merk jij dat je niet zo functioneert als je zou willen? Of reageer je in bepaalde situaties niet gepast op jouw collega’s of werknemers? Daar is wat aan te doen. Be More You kan jou helpen weer in balans te komen en om jouw leiderschapskwaliteiten te verbeteren. Door te leren hoe je het natuurlijk leervermogen van jouw brein inzet, kan je snel stappen maken in je ontwikkeling.

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Nieuwsgierig geworden naar onze aanvliegroute voor versnelde en blijvende ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD