Wat is zelfbewustzijn?

Marco Karman

Zelfbewustzijn is de beleving van de eigen identiteit, dus van wie we zijn, wat we doen, denken, voelen of hebben meegemaakt. Zelfbewuste mensen stemmen hun keuzes af op wat zij werkelijk nodig hebben, of op wat zij juist niet nodig hebben. Zij zijn zich bewust hoe patronen invloed hebben op hun dagelijks leven. Iemand die zelfbewust is, is in staat om met volle overtuiging te leven vanuit zijn of haar eigen hart.

Zelfbewustzijn vergroten

Zelfbewustzijn kan je trainen. Er zijn verschillende manier om je zelfbewustzijn te vergroten. Het is belangrijk dat je jouw zelfbewustzijn traint op een manier die bij jou past. Je kan gaan mediteren, of met een coach aan de slag gaan, of je gevoelens en ervaringen opschrijven. Het gaat erom dat je bewust aandacht besteed aan wie je werkelijk bent op een manier die bij jou past. Na een tijdje zal je merken dat de oefeningen in zelfbewustzijn makkelijker en natuurlijker gaan aanvoelen. Vanaf dat moment zal het ook makkelijker worden om de oefeningen in zelfbewustzijn toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Kan je wel wat hulp gebruiken?

Zelfbewustzijn is een belangrijke leiderschapskwaliteit. Be More You biedt leiderschapstrainingen aan leidinggevenden. De begeleiding bestaat uit een combinatie van breintraining en coaching. Door het zichtbaar maken van de hersenactiviteit en het gericht trainen van de hersenactiviteit kan je op een snelle en makkelijke manier jouw zelfbewustzijn vergroten. En door daarnaast met een deskundige coach naar jouw onbewuste gedrag te kijken kan je veel effectiever je zelfbewustzijn ontwikkelen, dan wanneer je dat alleen doet.

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Nieuwsgierig geworden naar onze aanvliegroute voor versnelde en blijvende ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD