Wat is zelfvertrouwen

Marco Karman

Zelfvertrouwen heeft te maken met hoe je over jezelf denkt. Geloven in wie je bent en wat je kan geeft je een gevoel van zelfvertrouwen. Als je onzeker bent kan je leren doen alsof je zelfvertrouwen hebt, in werkelijkheid voel je dan van binnen geen zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen moet van binnen aangepakt worden, zodat het niet alleen een manier van reageren wordt, maar dat je het ook van binnen voelt. Weinig zelfvertrouwen geeft veel stress en beïnvloed je relaties en prestaties.

Waarom heb ik weinig zelfvertrouwen?

Het voelt niet fijn om onzeker te zijn, maar waardoor ontstaat dit gevoel dan? Vaak ontstaat onzekerheid door dingen die je hebt meegemaakt in het verleden, bewust of onbewust. Dit kan zijn iets waar je niet goed in was, een vervelende reactie van een ouder of leraar, of dat je er niet bij hoorde op school en gepest werd. Wil jij jouw zelfvertrouwen ontwikkelen dan zal je moeten kijken waar jouw onzekerheid vandaan komt en hoe deze zich ontwikkelt heeft.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Het is niet makkelijk om je patronen te veranderen. Jouw lichaam en jouw hersenen zijn er aan gewend om zich onzeker te gedragen. Het is van belang om de kern aan te pakken om jouw onzekerheid te kunnen ontwikkelen. Zelfvertrouwen is een belangrijke leiderschapskwaliteit. Be More You begeleidt leidinggevenden en werkt met breintrainingen om de hersenen weer in balans te brengen en snel gedragspatronen te kunnen veranderen. Door een combinatie van breintrainingen en coaching zal je snel je zelfvertrouwen van binnen uit ontwikkelen

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken