Wat is zelfvertrouwen

Marco Karman

Zelfvertrouwen heeft te maken met hoe je over jezelf denkt. Geloven in wie je bent en wat je kan geeft je een gevoel van zelfvertrouwen. Als je onzeker bent kan je leren doen alsof je zelfvertrouwen hebt, in werkelijkheid voel je dan van binnen geen zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen moet van binnen aangepakt worden, zodat het niet alleen een manier van reageren wordt, maar dat je het ook van binnen voelt. Weinig zelfvertrouwen geeft veel stress en beïnvloed je relaties en prestaties.

Waarom heb ik weinig zelfvertrouwen?

Het voelt niet fijn om onzeker te zijn, maar waardoor ontstaat dit gevoel dan? Vaak ontstaat onzekerheid door dingen die je hebt meegemaakt in het verleden, bewust of onbewust. Dit kan zijn iets waar je niet goed in was, een vervelende reactie van een ouder of leraar, of dat je er niet bij hoorde op school en gepest werd. Wil jij jouw zelfvertrouwen ontwikkelen dan zal je moeten kijken waar jouw onzekerheid vandaan komt en hoe deze zich ontwikkelt heeft.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Het is niet makkelijk om je patronen te veranderen. Jouw lichaam en jouw hersenen zijn er aan gewend om zich onzeker te gedragen. Het is van belang om de kern aan te pakken om jouw onzekerheid te kunnen ontwikkelen. Zelfvertrouwen is een belangrijke leiderschapskwaliteit. Be More You begeleidt leidinggevenden en werkt met breintrainingen om de hersenen weer in balans te brengen en snel gedragspatronen te kunnen veranderen. Door een combinatie van breintrainingen en coaching zal je snel je zelfvertrouwen van binnen uit ontwikkelen

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Nieuwsgierig geworden naar onze aanvliegroute voor versnelde en blijvende ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD