Werken aan je empathisch vermogen? 4 tips!

Marco Karman

Inlevingsvermogen of empatisch vermogen: over het algemeen vinden we het een prachtige eigenschap. Je kunnen verplaatsen in een ander kan een samenwerking of relatie op de werkvloer (of daarbuiten) een enorme boost geven: wanneer iemand je namelijk met veel begrip benadert, is de kans groot dat ook jij de ander een kans geeft om zijn of haar ideeën toe te lichten. Een open samenwerking waarin er prachtige resultaten kunnen ontstaan door een synergetisch effect. In dit blog volgen 4 tips om jouw empathisch vermogen te vergroten.

Tip 1: Werk aan je communicatieskills om empathisch te zijn

Shocker: misschien heb jij het idee een groot inlevingsvermogen te hebben, maar denkt je omgeving daar toch nét even anders over.

Je denkt: ‘Ik begrijp heus wel dat het vervelend is dat je collega een rotdag heeft [omdat ze haar auto in de prak heeft gereden/iets verkeerds heeft gegeten/haar goudvis gisteren is overleden], maar betekent dat nou echt dat ze vandaag die meeting niet voor kan bereiden?’

Je hebt dit ook tussen neus en lippen door even tegen haar gezegd. Dat hoefde wellicht niet eens, want je non-verbale communicatie zegt al genoeg. Rollende ogen, gezucht en gesteun: waar jij denkt dat je de situatie ‘heus wel begrijpt’, krijgt je collega dit gevoel waarschijnlijk niet echt…

Hoe je wel kunt laten blijken aan anderen dat je écht meeleeft? Hoewel ze soms moeilijk toe te passen zijn (wanneer je het niet kunt helpen en stiekem denkt: ‘Dan koop je morgen toch een nieuwe Guppie?’), is het de moeite waard om eens stil te staan bij deze simpele gesprekstechnieken:

Luister eerst naar de ander

Zonder eigen invulling, zonder vooroordelen, gewoon even écht luisteren. Welke problemen ervaart de ander? Welke gevoelens heeft diegene daarbij?

Negeer 'het stemmetje'

Wanneer je het bovenstaande (écht luisteren) nog niet onder de knie hebt, zul je jezelf er gauw op betrappen door de ander heen te (willen) praten. De belangrijkste reden dat we vaak niet goed luisteren, is dat we te veel bezig zijn met onszelf. Na iedere zin die we horen, projecteren we hier gelijk onze eigen interpretatie op (die misschien helemaal niet overeenkomt met hoe de ander het bedoelt). Deze interpretaties kan allerlei associaties en gevoelens oproepen en allerlei gedachtes (stemmetjes) door ons hoofd laten gaan. Wanneer je niet open staat voor het volledige verhaal dat iemand verteld, zul je sneller het gevoel hebben hierop te ‘moeten’ reageren.

No way dat je dan nog écht kunt volgen wat de ander zegt.

Time je eigen verhaal

Hoewel iemand zich enorm begrepen kan voelen wanneer je NA het doen van zijn of haar verhaal vertelt dat jij ooit iets soortgelijks hebt meegemaakt (diegene kan hier leren van jouw ervaringen/oplossingen), zit iemand er meestal totaal niet op te wachten om onderbroken te worden met de problemen die een ander ooit ook heeft gehad. Laat staan om te horen hoeveel erger het bij jou eigenlijk was (heb jij je hier wel eens schuldig aan gemaakt?). Indirect zeg je dan eigenlijk: stel je niet zo aan, jouw verhaal stelt helemaal niet zo veel voor.

De persoon in kwestie zal zich verre van begrepen voelen en heeft er een nieuw zorgpunt bij: ik mag me niet meer zo aanstellen.

Niet wat je hoopt te bereiken, toch?

Tip 2: Maak het oefenen leuk!

Je empathisch vermogen vergroten kan op een hoop leuke manieren. Empathisch zijn en je kunnen inleven in de situatie van iemand anders heeft veel te maken met begrip. Begrip voor de mogelijke consequenties van de situatie, begrip voor het ontstaan ervan, of begrip voor de gevoelens die iemand op een bepaald moment ervaart.

Begrip start dus met een bepaalde vorm van kennis.

Kennis die je op allerlei manieren op kunt doen.

Kennismaken met allerlei soorten verschillende mensen, boeken lezen, documentaires kijken, misschien zelfs reizen om te leren over gedachtegoed in andere culturen.

Of gewoon een simpel gesprekje bij de koffieautomaat.

Tip 3: Empathie is niet alleen bedoeld voor mensen die je aardig vindt

Kost het voeren van een ‘empathisch gesprek’ je geen moeite met je beste vriendin, maar moet je bij die ene collega altijd extra hard je best doen om het gesprek leuk te houden?

Natuurlijk is het makkelijker om begripvol te zijn voor mensen die dicht bij je staan en die je liefhebt. Maar de kunst van het empathisch zijn ligt buiten deze comfort zone!

Van je baas die af en toe wat rot uit de hoek komt tot de premier die je op tv hoort spreken over zaken waar je het niet mee eens bent: allemaal verdienen ze op zijn tijd een beetje meer inlevingsvermogen en minder oordelen. Hoe zou het eigenlijk zijn om in hun schoenen te staan en met meerdere belangen te moeten werken?

The Golden Rule

Eigenlijk komen we hier weer uit bij The Golen Rule: behandel anderen en je omgeving zoals je zelf behandeld wilt worden. Want: zouden we de wereld niet een stukje mooier kunnen maken door ons écht in te leven in de ander en ons af te vragen hoe we hopen dat een ander ons in een bepaalde situatie zouden behandelen? Zouden we daarmee niet een hoop ellende kunnen voorkomen, van klein werkconflict tot impactvolle burgeroorlog?

Let op: emphathisch vermogen gaat om inleven, niet om goedkeuring. Ook als je het niet eens bent met de acties, gewoonten of uitspraken van een ander, doe je er goed aan om je te verplaatsen in de beweegredenen van die persoon. Met het inzetten van empathie bij mensen waarmee je over het algemeen wat meer 'moeite' hebt, kan je veel winst boeken door het voorkomen van grote en kleine conflicten.

Tip 4: engaged versus overengaged

Op het eerste gezicht misschien een onconventionele tip, die de andere adviezen een beetje lijkt tegen te spreken:

Denk aan jezelf. Verlies jezelf niet in de belevingswereld van een ander.

De truc zit hem in het bepalen: ben ik hier betrokken, of TE betrokken? Ben ik nog in staat om 'uit de situatie te stappen'?

De eindverantwoordelijkheid bij de ander houden, in plaats van de problemen je eigen te maken. Oprecht met een ander meevoelen, zonder hier te lang in te blijven hangen.

Engaged zijn, maar niet overengaged.

Be More You kan je helpen je potentie te ontwikkelen

Wil je hulp bij deze zoektocht naar je potentie en indirect naar die van de mensen aan wie je leiding geeft? Dan heeft Be More You verschillende trainingen voor je. Deze bestaan niet alleen uit praten met je coach, maar maken ook gebruik van hedendaagse kennis van het brein en technologie. Je komt er zo achter welke patronen je tegenhouden om je potentie te benutten en werkt aan een snelle gedragsverandering. Zet de stap en haal het beste uit jezelf!

>> Bekijk onze trainingen

Vrijblijvende afspraak plannen

marco karman

Wil je weten hoe je jouw vraagstuk (persoonlijke ontwikkeling) met onze methode aanpakt? In een vrijblijvend gratis adviesgesprek ben ik jouw luisterend oor en krijg je van mij een aantal tips waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast bespreken we hoe je jouw vraagstuk met onze methode versneld oplost. Je kunt dit gesprek zelf inplannen in mijn agenda:

Afspraak inplannen

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken