Wat is mentale weerbaarheid?

Marco Karman

Mentale weerbaarheid is net zo belangrijk als lichamelijk gezond zijn. Want een gezonde geest leeft in een gezond lichaam. Als je mentaal weerbaar bent functioneer je beter, voel je je fit, kan je beter omgaan met problemen en heb je minder stress en ben je minder vaak ziek.

Hoe verhoog ik mijn mentale weerbaarheid?

De volgende adviezen kunnen je helpen om jouw mentale weerbaarheid te vergroten:

  • Stel doelen: Door het stellen van doelen geef je richting aan je leven, zowel privé als zakelijk. Door jouw doelen te realiseren krijg je een voldaan gevoel, nieuwe energie en zelfvertrouwen.
  • Neem tijd voor je vrienden en familie: Neem regelmatig contact op met mensen waar jij je fijn bij voelt. Een mens heeft contact met anderen nodig. Door te emoties en ervaringen te delen met anderen, verhoog je jouw mentale weerbaarheid.
  • Geniet van kleine dingen: Door in het hier en nu je bewust te zijn van de kleine dingen om je heen, ervaar je hoe waardevol deze kleine dingen zijn. Voel de zon maar eens op je gezicht, of de hand van jouw kind in jouw hand. Deze eenvoudige dingen verhogen jouw mentale weerbaarheid.
  • Leef gezond: Mentale weerbaarheid wordt niet alleen beïnvloed door hoe je in het leven staat en hoe je denkt, maar ook door wat je eet, de rust die je neemt en je dagelijkse beweging. Door goed voor jezelf te zorgen krijg je meer energie en hierdoor wordt je mentaal ook weerbaarder.
  • Neem tijd voor jezelf: Neem tijd voor dingen die jij leuk vindt en die jou energie geven. Even niets moeten geeft rust, zowel geestelijk als lichamelijk. Hierdoor laadt je je batterij weer op en kan je weer veel meer aan.
  • Leef optimistisch: Door optimistisch en positief naar het leven te kijken heb je minder stress, voel je prettiger en neemt je mentale weerbaarheid toe.

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het verhogen van jouw mentale weerbaarheid?

Neem dan eens contact op met Be More You en ervaar hoe jij snel jouw mentale weerbaarheid kan verhogen.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken