Waarom je NU moet stoppen met proberen het ideale rolmodel te zijn

Marco Karman

Het liefste kind

De leukste ouder

De slimste collega

De beste vriend(in)

Heb jij wel eens het idee gehad dat je één van bovenstaande rollen moest vervullen, misschien wel allemaal tegelijk? Voel jij constant de druk om een voorbeeld te zijn voor je omgeving, om alles ‘goed’ te doen in de rol van rolmodel, die je jezelf hebt opgelegd? Lees dan even verder.

Niet alleen

In eerste plaats: begrijpelijk. Dit is een gevoel dat we bijna allemaal voelen, we vinden het als mens namelijk belangrijk om gewaardeerd te worden. Het fenomeen ‘sociale angst’, de angst om negatief beoordeeld te worden door anderen, is iets dat bij veel mensen bewust of onbewust speelt. We zetten daarom bij verschillende personen een ander gezicht op, zijn constant bezig ons aan te passen aan de omgeving en kiezen gedrag dat hier het beste bij past.

Waar ligt de grens

Je kunnen aanpassen aan het gezelschap waarin je verkeert, lijkt een fantastische eigenschap om te beheersen. Dat is ‘ie ook, maar slechts in zekere mate. De sociale angst die opsteekt wanneer we de druk voelen om leuk gevonden te worden, kan ervoor zorgen dat we onze eigen normen en waarden in bepaalde situaties voorbij schuiven. Grenzen vertroebelen.

We zien het bij tieners die kattenkwaad uithalen om bij de groep te kunnen horen, maar we maken ons er zelf ook schuldig aan. Wanneer je een cadeau koopt dat eigenlijk (flink!) buiten je budget valt voor een ietwat kritische vriend, of wanneer je een lunchafspraak met een oude vriendin afzegt omdat je baas je nog wat extra werk heeft gegeven.

Kijken met een andere bril

Vind jij het ook naar als anderen je niet leuk vinden? Wring jij je in allerlei bochten om dit gevoel maar te voorkomen en stap je hierbij iets te vaak over je eigen grenzen? Dan kun je wellicht concluderen dat dit ‘aardigheidssyndroom’ je best in de weg zit. Hoe ver je jouw grenzen ook verlegt: in the end ben je afhankelijk van de mening van anderen. Het ophouden van het opgezette ‘leuke’ gedrag is dodelijk vermoeiend.

Niet wat we willen. Kijk daarom eens vanuit een ander perspectief:

Niet het liefste kind

Niet de leukste ouder

Niet de slimste collega

Niet de beste vriend(in)

Maar: de beste versie van jezelf.

Je eigen concurrent zijn, niet die van een ander. Beter zijn, maar alleen beter dan je zelf was: gisteren, vorige week of vorig jaar.

Zou dat niet het uitgangspunt moeten zijn?

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken