Be More You Transition | 4-daagse breintraining
arrow_drop_up arrow_drop_down
Training leiderschap

Je overlevingsstrategie definitief achter je laten 

en stappen zetten in leiderschap

Meld je aan voor de vierdaagse Transition training. 

Dit is een vervolg op de Balance Training.

Training leiderschap

9 + jaar

We hebben meer dan 9 jaar ervaring.

Training leiderschap

750 + deelnemers

750 tevreden deelnemers gingen je voor
Training leiderschap

8,7 waardering

Onze deelnemers geven een 8,7 gemiddeld als waardering
Training leiderschap

Pak je leiderschap

Voor goed leiderschap is balans, rust en duidelijke communicatie onontbeerlijk. Het is vrij simpel: des te minder je vanuit overlevingsgedrag reageert, des te sterker je in je schoenen staat. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?


De afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in breintrainingen voor ondernemers, managers en leidinggevenden binnen het MKB, corporaties en grote bedrijven. Al meer dan 750 deelnemers volgden de trainingen van Be More You.


Ineffectief gedrag start altijd in je brein. Je blijft reageren vanuit overlevingsgedrag waardoor stress ontstaat en je het slechtste van jezelf laat zien. Achteraf weet je dat je doorgeschoten bent maar dit wil je eigenlijk voorkomen. Het kost je meer dan je eigen energie, het doet namelijk afbreuk aan jouw rol als leidinggevende.


Door de diepte in te gaan in een veilige omgeving kun je direct je gedrag veranderen waardoor je anders zult reageren.

Dus herken je dit?

 1. Je raakt jezelf soms kwijt temidden van alle powerplay
 2. Je hebt het gevoel dat je in je overlevingsmodus schiet en je overlevingsstrategie ‘gebruikt’
 3. Achteraf weet je dat je weer bent doorgeschoten (en je voelt je daar dan schuldig over) 
 4. Je hebt de neiging te gaan drammen en duwen, terwijl je weet dat dat geen zin heeft, sterker nog: averechts werkt.
 5. Mensen weten je te verleiden het slechtste van jezelf te laten zien en daar ondanks goede voornemens toch steeds weer in te vervallen.
 6. Je hebt moeite met het effectief aansturen van mensen. Je stopt er veel energie in, maar het levert weinig op.Veel energie in stoppen, maar merken dat het relatief weinig oplevert.
 7. Continue een gevoel van stress, frustrerend: heel hard werken, vermoeid en steeds maar doorgaan, doorgaan en merken dat het je toch weer overkomt.
 8. Alles bij elkaar kosten de dingen je veel energie, je voelt dat het niet werkt, dat knaagt aan je zelfvertrouwen.
 9. Je ervaart stress, je raakt draagvlak bij mensen kwijt, je bent een minder sterke manager en je bent minder effectief in je werk (en zo ontstaat de vicieuze cirkel naar beneden)
 10. Jouw gedrag heeft zijn weerslag op de mensen en/of teams die door jou worden aangestuurd. Ook die worden minder productief.
 11. Bewust of onbewust: je voelt dat je er niet uithaalt, wat er wel in zit. Zowel op individueel niveau als ook op team-/organisatieniveau.  En dat geeft onbevredigend gevoel.

Dan is de Be More You Transition Breintraining een manier om hier verandering in aan te brengen.

Testimonial be more you / aartjan van erkel

"Toen ik Marco ontmoette vertelde hij: ik zit in de gedragsverandering. Net als alle trainers, coaches en therapeuten. Maar gebruiken daar technologie voor. Ik was meteen geïnteresseerd. Hij vertelde ook nog dat ze doorverwijzingen krijgen van tevreden klanten tot 7 lagen diep. Heel overtuigend, dus ik besloot me aan te melden.

 

Mijn leerdoel was: ik wil me beter kunnen concentreren. Ik heb inmiddels twee modules doorlopen en ik ben ontroerd door het resultaat. Gisteravond heb ik voor het eerst van mijn leven een rustig hoofd gekregen.

 

Door dagenlang hard te trainen zijn er emotionele blokkades uit het verleden opgelost en heb ik mijn hersens tot rust weten te krijgen. Ik ben nu in staat om een soort meditatieve staat op te roepen waarbij ik alleen maar voel en niks erbij denk. Een enorm gevoel van aanwezig zijn. Ik zat altijd vooral in mijn hoofd maar heb nu als het ware een radiozender gevonden in mijzelf waar ik op kan afstemmen waardoor alles rustig wordt.

 

Toen ik dat merkte schoot ik vol gisteren, want ik wist niet dat het kon. Heel bijzonder om mee te maken en goud waard om mezelf veel beter te gaan concentreren en in flow te komen. Ontzettend bedankt."

Aartjan van Erkel, Copywriter & auteur bestverkochte managementboek van het jaar

Maak kennis met de Be More You Transition Breintraining

De Transition Breintraining is een training van vier dagen die verdieping brengt na de tweedaagse training (Balance). Je gaat vier aaneengesloten dagen aan de slag. Tijdens deze dagen zijn er dagelijks drie sessies. Tussen de sessies door ga je aan de slag met verwerkingsopdrachten. Dit allemaal onder begeleiding van onze vakkundige coaches. De trainingen vinden plaats op één van onze trainingslocaties in Berg en Dal of Doorn. 

Wat gaan we doen?

Coaching en training leidinggevenden en managers

Leerpunten en aandachtspunten

Voorafgaand aan de training formuleer je de leerdoelen en aandachtspunten waar je aan wilt werken.
Coaching en training leidinggevenden en managers

Intensief aan de slag

(12 sessies)

Vier aaneengesloten dagen met dagelijks drie sessies. Tussen de sessies door ga je aan de slag met verwerkingsopdrachten.
Coaching en training leidinggevenden en managers

Contact met je coach:

monitoring voortgang

Na de training houd je contact met je coach: telefonisch en via een digitaal portfolio. Ze monitoren we jouw vooruitgang.

Locatie trainingen

Coaching en training leidinggevenden en managers

Berg en Dal (bij Nijmegen)

Landgoedhotel Holthurnsche Hof

Zevenheuvelenweg 48 A, 6571 CK Berg en Dal

Coaching en training leidinggevenden en managers

Doorn (bij Utrecht)

Landgoed Zonheuvel

Amersfoortseweg 98, 39 41 EP Doorn

Absolute meerwaarde: het resultaat is geen aangeleerde oefening, maar komt natuurlijk vanuit jezelf!

                                                                                           

Mijn collega Astrid Suurmeijer heeft me opmerkzaam gemaakt op Be More You. Wat me vooraf aansprak in de training is de wetenschappelijke (neurologische) basis die er achter zit. Ik ervaar het achteraf als een absolute meerwaarde dat ik sinds de training mijn inzichten als een natuurlijk iets toepas, ik hoef er niet over na te denken, het gaat vanzelf. Dit is  een wezenlijk verschil met mijn  ervaringen met eerdere trainingen: daar ervoer ik veel meer dat ik eerst de situatie moest herkennen en daarin dan vervolgens het nieuw geleerde actief moest toepassen.  


“In deze hectische tijd, ervaren mijn medewerkers mij als prettige en heldere leidinggevende”
Op mijn werk binnen de Gemeente Rotterdam is het momenteel heel hectisch: het College en de Concerndirectie heeft besloten dat alle ondersteunende diensten verder (dan tot nu toe het geval was) gecentraliseerd worden, naar  de Serviceorganisatie Rotterdam (Shared Service Centre). Dit is een majeure verandering, waardoor veel medewerkers binnen de Gemeente Rotterdam een nieuwe plek in de organisatie gaan krijgen. Dit leidt tot onrust en onzekerheid en een zekere mate van nervositeit. Ik merk dat ik ook hier heel natuurlijk mijn innerlijke rust goed bewaar. Mijn medewerkers koppelen mij terug dat ik, in deze roerige tijden, een hele prettige leidinggevende ben: ik maak duidelijk waarheen we gaan en hoe we dat, in behapbare stappen, gaan realiseren. Ik merk dat ik het eigenlijk hartstikke leuk vind om deel uit te mogen maken van deze “big bang” en heb vertrouwen in het eindresultaat. Nu ik er over nadenk realiseer ik me dat het juist nu goed zou zijn als meer collega’s deze training mogen volgen.


“Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik boek daardoor makkelijker meer resultaten.”
 Voorheen kostte het mij af en toe moeite om collega’s, directie en soms ook medewerkers te overtuigen van mijn plannen of ideeën. Wanneer ik bijvoorbeeld een presentatie verzorgde, bleef ik tot op   het laatste moment zaken aanpassen en wel 1000 scenario’s over het mogelijke verloop doordenken. Ik werd hierdoor   onrustig en onzeker. Laatst had ik een presentatie met een stevig verhaal over een onderwerp waarbij ik een redelijk radicale koerswijziging voorstelde. De aanwezigen onderschreven mijn voorstel en waren enthousiast. Voor mijn gevoel heb ik het niet anders gedaan dan voorheen, maar mijn directeur  koppelde terug dat ik de presentatie heel stevig heb neergezet, met zelfvertrouwen en zonder enige twijfel. Toen ik hem aangaf dat dit door mijn training kwam antwoordde hij “oh, dan heeft het zijn geld al opgebracht!”. Ik beveel mijn Be More You training in ieder geval van harte aan: op een schaal van 0 tot 10, geef ik een 10. Nadeel van mijn training?  Er wordt sindsdien veel vaker een beroep op me gedaan voor werkgroepen en commissies…..


Sandra Bergakker, Hoofd Bedrijfsvoering/Clustercontroller, Gemeente Rotterdam

Kennismaken?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Wat levert de Transition Training jou op?

Beter communiceren

Je leert onder druk beter te communiceren en blijft kalmer in discussie met anderen.

Lifechanging

We overdrijven niet, onze deelnemers geven terug dat ze de training als lifechanging ervaren.

Meer ontspanning

De druk en de spanning om te presteren vallen weg. Kortom minder stress, meer plezier.

Zekerder van je zaak

Je hoofd gaat niet steeds met je op de loop waardoor je minder twijfelt over de stappen die je wilt zetten. 

Filteren van prikkels

Je gaat stabieler om met prikkels van buitenaf doordat je simpelweg weet hoe je de balans bewaard.

Pak de regie terug

Je pakt de regie terug over je leven. Je gaat van reactief leven naar proactief leven.

Geen onnodige zelfkritiek

Het stemmetje in je hoofd wordt rustig waardoor je minder zelfkritiek uit en beter omgaat met kritiek van buitenaf.

Groei als leidinggevende

Je groeit als leidinggevende in communicatie, leiderschap, het omgaan met kritiek en het uitzetten van de juiste koers. 

Meer concentratie

Doordat je hersenen tot rust komen ervaar je meer concentratie en focus waardoor je in een natuurlijke flow komt.

Om deze redenen kies je voor Be More You

 •  De effecten zijn direct na de training voelbaar
 • Waar je bij anderen pas na de training kunt oefenen met de aangeleerde materie ga je in onze training direct aan de slag met het inslijften van nieuwe paden in je brein. De momenten van vallen en opstaan ervaar je in dus in de veilige trainingsomgeving onder begeleiding van een vakkundige coach. Voor jou fijner, en voor je collega's ook :)
Breintraining leidinggevenden

De voordelen op een rij

 • Individueel maatwerk
 • Versnel je leercurve
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Zie 'live' de reactie van je brein
 • Vier dagen aansluitend training
 • Meer dan 750 deelnemers gingen je voor
 • Op een prachtige locatie in Berg en Dal of Doorn
 • Vakkundige nazorg door professionele coaches
 • Geen subjectieve antwoorden, maar objectieve meting
 • Onder begeleiding van professionele en ervaren coaches
 • Train je brein ter plekke en leer omgaan met moeilijke situaties

Al tijdens de trainingen werden de resultaten zichtbaar, allereerst voor mensen uit mijn directe omgeving. Voor mij persoonlijk was het belangrijkste onderdeel van de training de module ‘Be More You – Transition’. Zonder er inhoudelijk over te spreken werden bewuste en onbewuste ervaringen uit mijn verleden verwerkt, die tot dan toe mijn handelen sterk beïnvloed hebben. Het werd voor mij duidelijk waarom ik in bepaalde situaties reageerde zoals ik dat deed. 


Met dit inzicht kon ik er aan werken om deze zaken, bijvoorbeeld in mijn familie relaties te verwerken. Dit helpt mij nu niet alleen privé maar ook in mijn werk. Ik reageer gelijkmatiger en ben veel geconcentreerder. 


Daardoor kom ik zowel klanten als collega’s opener over en kan effectiever werken. Ik stel tegenwoordig, in tegenstelling tot vroeger, vrijwel niets meer uit. Ik schat dat ik sindsdien zo’n 40% effectiever werk.


En het allerbelangrijkste: ik zit eindelijk goed in mijn vel!
Heike Siegel – Conrad, Customer Service & Marketing Manager, Kikkerland Europe

Kennismaken?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

                                   

Veelgestelde vragen

Is het effect blijvend?

Wanneer we de afweging maken om wel of niet te kiezen om een programma voor persoonlijke ontwikkeling te gaan doen, kijken we stiekem maar naar één ding: wat levert het me onder de streep op? Wat is het resultaat dat ik ga bereiken? Is dat resultaat me de investering in geld, tijd en moeite waard?

Deze vraag laat zich soms moeilijk beantwoorden als het resultaat minder concreet is. Een verbeterde persoonlijke ontwikkeling is lastiger te waarderen dan bijvoorbeeld een winststijging.

Achteraf wil je niet het gevoel hebben dat je je geld beter had kunnen inzetten. Dat je geld, tijd én moeite verspilde energie zijn en je weer met dat knagende gevoel zit dat je geen steek verder bent. En stilstand, daar hebben bijna alle professionals een hekel aan.

Het is onmogelijk je een concreet resultaat te beloven dat de flowyu-methode je zal brengen. Door het 100% maatwerkkarakter is dit namelijk voor geen van alle deelnemende professionals hetzelfde.

Toch hebben alle unieke, individuele resultaten iets heel waardevols gemeen.

We zijn gewend dat coaches ons helpen om puur op eigen kracht een bepaald resultaat te bereiken. Ze reiken ons de benodigde tools en handvatten, maar wanneer bij jou een ‘doorbraak’ uitblijft, kan het lastig zijn om dit resultaat ooit te bereiken.

Een Flowyu-coach is in staat om je al in de training het gewenste resultaat te laten ervaren. Doordat je daadwerkelijk kan doorvoelen hoe dit gewenste gedrag voelt, zet een je een belangrijke, fundamentele stap. Het resultaat is nu niet meer een ongrijpbaar einddoel, maar een nieuw fundament waar je gemakkelijker op terug kunt pakken omdat je het al kent. Je kunt keuzes maken van het juiste gevoel, binnen een groter potentieel kader.

Een fundamentele verandering die constant inzet en (veel!) oefening vraagt, maar als het ware nieuw is ‘vrijgekomen’ binnen jouw spectrum van keuzes.

Juist: er is geen moeiteloze short cut naar een perfect leven. Na het volgen van je programma zit de wereld nog precies hetzelfde in elkaar als ervoor. Toch is er voor jou een hoop veranderd.

Met een nieuwe kijk op de wereld en op je eigen mogelijkheden is het tijd om wat je hebt geleerd en ervaren in je leven te gaan inpassen. In het begin kan dit best moeilijk zijn: de kans bestaat dat je merkt dat je collega’s, gezin of vrienden niet meegaan in jouw ontwikkeling op de manier die je tijdens jouw ontwikkelprogramma voor ogen had.

Je loopt tegen de eerste problemen aan. Ai, lastig.

Toch is er iets fundamenteel anders. Je loopt na je training misschien wel tegen de zelfde uitdagingen aan, maar gek genoeg ervaar je ze heel anders. Je voelt minder frustratie en kunt proactief zoeken naar de beste oplossing. Je verspilt minder energie en bent beter in staat je aandacht te richten op datgene waar je iets kunt betekenen en bereiken.

Is het de investering wel waard?

Tijdens je 2-daagse programma doen we alles wat we kunnen om je in staat te stellen de gewenste ontwikkelstappen te zetten:

In totaal 6 individuele sessies van zo'n 1,5 uur met je coach. In al deze sessie maakt meting van je hersenactiviteit het mogelijk dat je het natuurlijk leervermogen van je brein heel gericht inzet. Daardoor gaat je ontwikkeling snelle en soepeler dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

- Tussen de sessies nog een 4-tal tijdsblokken van zo'n 1,5 uur waarin je zelf aan de slag gaat met inzichten en vragen
- Na afloop van het programma heb je ook nog een 2-tal coachingsgesprekken (telefoon of skype)

De meest gehoorde quote van onze deelnemers na afloop? Dit gun ik iedereen!

Kan ik niet gehersenspoeld worden?

We maken het onzichtbare zichbaar en daardor het onbewuste bewust. Hierdoor helpen we je om echte stappen te zetten.

Tijdens je programma ben je zelf 'in control'. Door de meting van hersenactiviteit laten we jou en je brein zient wat er gebeurt. Het is dan aan jou en je brein om met deze input aan de slag te gaan.

Werkt het ook in mijn situatie?

Met onze aanpak brengen we alles in stelling om je staat te stellen om de gewenste doelen te realiseren.

In de afgelopen 8 jaar hebben ruim 650 deelnemers mogen begeleiden.

Natuurlijk had ieder van hen een unieke situatie en uniek vraagstuk. De onderliggende reden en oplossing (het brein) was bij iedereen hetzelfde.

Door de meting van hersenactiviteit bieden we je de mogelijk om dit als waardevolle input te gebruiken voor de door jouw gewenste ontwikkeling.

Op basis van deze praktijkervaring kun je er op vertrouwen dat het bij jou werkt.

We geven je met vertrouwen ook onze unieke garantie: als je na afloop van je programma ontevreden bent over het behaalde resultaat, dan crediteren we de investering in je programma.