Testimonials | Be More You
arrow_drop_up arrow_drop_down

Dit zeggen klanten die de programma's 

van Be More You gevolgd hebben

"Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. 

Hierdoor reageer en acteer ik bewust"

                                                                                                


Frank van Donk, directeur Schadegarant                                                                                                                                                                           


Wat was je doel? Wat wilde je bereiken?

Ik wilde meer aan mezelf werken. Inzicht krijgen in mijzelf en de onbewuste keuzes die ik dagelijks maak. Ik wilde daar beter mee omgaan en ruimte creëren om daar in te kunnen veranderen. Ik heb altijd een hoge ambitie, een hoge betrokkenheid en een flinke dosis passie. Dat heeft me veel gebracht, maar heeft ook nadelen.


Hoe beïnvloedde dat jou in je werk, in je leven en in relaties met anderen? 

Ik nam veel hooi op mijn vork en voelde me overal verantwoordelijk voor. Trok veel zaken naar mij toe en verwachte dezelfde houding van anderen. Ik kwam door de training tot het inzicht dat dat niet altijd eerlijk is om te verwachten van anderen. Als jij het voortouw neemt, geef je anderen minder ruimte en gaan anderen erop vertrouwen dat jij dingen op blijft pakken. Door meer te ontspannen, los te laten maar wel betrokken te blijven laat ik problemen meer waar ze horen te zijn en geef ik anderen meer kans om zich te ontwikkelen.


Waarom koos je voor Be More You?  

Via een goede relatie ben ik bij Be More You terecht gekomen en na het oriënterende gesprek wilde ik het graag gaan doen. Ik wilde aan mezelf werken en was geïntrigeerd door de methodiek en nieuwsgierig.


Had je vooraf twijfels over het deelnemen aan een training bij Be More You?  Zo, ja , hoe is dat achteraf?

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar had geen twijfels. Vol overtuiging de training in gegaan en positief verrast!


Kun je iets vertellen over je ervaring tijdens de training? 

Superleuke trainingen. Een fijne trainer, een ontspannen sfeer, trainen op een prettige locatie met een goed programma. Het was aan de ene kant relaxed, maar aan de andere kant was het hard werken. Ik vond het vooral heel leuk en leerzaam. 


Wat is het effect is geweest van de training op je werk, op je privéleven, en in relaties met anderen? 

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten. In eerste instantie was dit best verwarrend want ik moest hier zelf aan wennen maar mijn omgeving ook. Dit was in het begin lastig maar het werd gaandeweg een nieuwe balans. Toen het eenmaal was geland vond ik de balans beter en kwam er rust. Ik ging meer dingen terug leggen bij anderen, minder zelf doen. Sterker nog het echt niet meer zelf doen. Dat levert me inmiddels veel rust op en tijd voor andere zaken. Groot pluspunt is ook dat er nu ook andere oplossingen ontstaan die soms zelfs beter zijn.

   

Welk gevoel geeft je dat? 

Dat geeft een fijn gevoel. Ik ben verder in mijn ontwikkeling waardoor ik beter voor mezelf en daarmee voor anderen kan zorgen.


Kun je aangeven hoe specifiek de methode van Be More You, je heeft geholpen bij de realisatie van de gewenste ontwikkeling? 

Door de methodiek van Be More You praat je niet alleen met je coach over je ontwikkelvraagstukken. Ze worden letterlijk zichtbaar en daarmee is het onontkoombaar. Van daaruit is de combinatie van de gesprekken met je coach en de methodiek van Be More You ideaal om écht aan jezelf te sleutelen.


Als je de training aan iemand zou moeten aanbevelen met een vergelijkbaar vraagstuk, wat zou je dan zeggen? 

Doen! Ideale manier om aan jezelf te werken op een prettige manier


Hoe waarschijnlijk is het, op een schaal van 1 tot 10, dat je Be More You aanbeveelt aan vrienden en collega’s?

9

"Zoals ik mezelf nu ervaar voel ik 

mij stabiel en ook flexibel en responsief"

                                                                                                 


Piet Vandenbroucke, VP IBP and Supply Chain, Curium Pharma                                                                                                                                   


Wat was je doel? Wat wilde je bereiken?

Ik wilde mezelf verbeteren in het tot rust brengen en ontspannen, en in het echt mediteren. 


Waarom koos je voor Be More You?

Omdat jullie het verschil maken, omdat jullie de hersenen trainen. Ik heb ervaren in een eerdere training dat het niet een theoretische les is of een vaag inzicht. Het is een heel concrete manier om te oefenen op ontspanning. De eerste keer was ik enorm geïntrigeerd en benieuwd, ik was geïntrigeerd. De tweede keer wist ik exact wat ik kon verwachten en had ik ook wel grote verwachtingen. En daar is ook aan voldaan. Dus dat is bijzonder. 


Wat heeft de training je opgeleverd?

Wat ik zocht te vinden, heb ik exact gevonden, maar veel breder dan wat ik zelf had verwacht. Ik heb het gevoel dichter bij mezelf te zijn, meer in mijn lichaam.  Ik had al het theoretisch inzicht dat ontspannen zijn op elk moment van de dag eigenlijk de beste manier is om in het leven te staan. Maar in de dagen na de training bleek ik inderdaad in staat te zijn om die ontspannenheid op ieder moment van de dag opnieuw te kunnen oproepen door de fysieke en mentale herinnering aan de training. En ik werd enthousiast van het besef dat ik in staat ben om in het oefenen van deze ontspanning altijd maar beter te worden. Ik ervaar een permanent gevoel van regie: ik kan de ontspanning telkens weer terugpakken en ik ben me bewust van waar ik eruit ga en waar ik er weer in kan. En op de momenten dat het even niet lukt om te ontspannen probeer ik daar ook mindful mee om te gaan. Zoals ik mezelf nu ervaar voel ik me stabiel en ook flexibel en responsief. Wat er ook is, 'It's okay'. 


Hoe helpt jou dit in je werk, in je privéleven, of in je relaties met anderen? 

De kwaliteit van samenzijn met mijn gezin is beter. En ik ben nu veel beter in staat om connected te blijven met de groep collega’s .

Waar ik eerder vanuit de flow anderen kwijt raakte, kan ik nu in verbinding blijven door terug te gaan naar de ontspannen houding die ik in de training heb geleerd. Ik wil eigenlijk zeggen dat het mind-changing is. Als ik in staat ben om in een aantal jaar mijzelf continu in die ontspannen staat te houden, gecombineerd met die alertheid en die natuurlijke neutrale, ontspannen mindset, als dat het eindresultaat is, dan is het amazing. 

"Het voelt alsof ik weer ruimte in mijn hoofd heb

                                                                                                 


Heidi Verburg, Creator Heidewietska (deelnemer 2-daagse Balance)                                                                                                                         


Twee dagen uit de bewoonde wereld. In een heerlijke rustige en ruime kamer midden op een mooi landgoed, los van alle dagelijkse beslommeringen was het ook gemakkelijk mijn telefoon te laten voor wat het is. Geen facebook, appjes of email. Focus op mezelf, in het hier en nu.


Mijn doel: Meer rust in mijn overvolle hoofd met ideeën en ook meer orde in alle ideeën zodat het gemakkelijker is om ze ook daadwerkelijk uit te voeren.  

 

Dag 1: Best spannend en confronterend om mijn hersenactiviteit te laten meten door iemand die ik pas 3 minuten ken J  Mijn coach is professioneel, duidelijk, vriendelijk geduldig; raakte niet in de war van alle vragen die ik had. Ze weet feilloos de vinger op de juiste plaats te leggen. Hoe treffend was het profiel wat uit de computer rolde!!!

Aan het einde van de dag voelde ik aan mijn hersenen dat ze hard gewerkt hadden. Moe en er kon echt niets meer bij. Best gek gevoel als je ‘alleen maar’ een leuke film gekeken en mooie muziek geluisterd hebt.

 

Dag 2: werd ik wakker en keek op mijn telefoon voor de tijd en zag een ontploffing aan berichten. Mijn Rapporten waren de avond ervoor bij RTL LateNight besproken en heel duidelijk in beeld geweest!!! Geweldig nieuws! Mijn hoofd ontplofte, ik wilde van alles tegelijk; mensen bellen, de uitzending terugzien, allerlei pr-acties schoten door mijn hoofd! Een fantastisch leerzame gebeurtenis, want zo reageer ik dus. Deze gebeurtenis kon ik meteen in de training inbrengen. 

 

Nu ik me hiervan bewust  ben en de training heb gedaan merk ik dat al anders reageer! 

Het is grappig maar het voelt alsof ik weer meer ruimte in mijn hoofd heb. Alle kennis en herinneringen zijn er nog, ik voel me verfrist, opgeruimd en wordt verrast door eigen gedachten op een hele natuurlijke manier. Meer van denken naar doen, meer in balans, echt meer mezelf eigenlijk!
 

Een absolute aanrader deze training! 

"Ontroerd door het resultaat"

                                                                                             


Aartjan van Erkel, Copywriter & auteur bestverkochte managementboek van het jaar (deelnemer Balance + Transition)                                 


"Toen ik Marco ontmoette vertelde hij: ik zit in de gedragsverandering. Net als alle trainers, coaches en therapeuten. Maar gebruiken daar technologie voor. Ik was meteen geïnteresseerd. Hij vertelde ook nog dat ze doorverwijzingen krijgen van tevreden klanten tot 7 lagen diep. Heel overtuigend, dus ik besloot me aan te melden.

 

Mijn leerdoel was: ik wil me beter kunnen concentreren. Ik heb inmiddels twee modules doorlopen en ik ben ontroerd door het resultaat. Gisteravond heb ik voor het eerst van mijn leven een rustig hoofd gekregen.

 

Door dagenlang hard te trainen zijn er emotionele blokkades uit het verleden opgelost en heb ik mijn hersens tot rust weten te krijgen. Ik ben nu in staat om een soort meditatieve staat op te roepen waarbij ik alleen maar voel en niks erbij denk. Een enorm gevoel van aanwezig zijn. Ik zat altijd vooral in mijn hoofd maar heb nu als het ware een radiozender gevonden in mijzelf waar ik op kan afstemmen waardoor alles rustig wordt.

 

Toen ik dat merkte schoot ik vol gisteren, want ik wist niet dat het kon. Heel bijzonder om mee te maken en goud waard om mezelf veel beter te gaan concentreren en in flow te komen. Ontzettend bedankt.

"Ik wil het met een 10 beoordelen: door deze methodiek heb ik kunnen ervaren dat ik weer mezelf kan zijn en worden."

                                                                                             


Gert Lafeber, manager Haeghe Groep, Gemeente Den Haag (deelnemer Balance + Transition)                                                                            


1. Welk probleem had je voordat je bij ons terecht kwam?

In de samenwerking met mijn leidinggevende was ik niet in staat om op adequate wijze te reageren en de dialoog aan te gaan. In het overleg van het managementteam maakte dit dat de communicatie niet goed ging.  Dagelijks voelde ik de druk om te moeten presteren en een goed resultaat te boeken; fouten maken stond ik mijzelf niet toe. 

 

2. Hoe beïnvloedde dat probleem jou in je werk, in je leven en in relaties met anderen ?

Daar waar er sprake was van een hiërarchische verhouding, was ik niet in staat om dat wat ik wil onder de aandacht te brengen. Ik trok mij terug. In de samenwerking met collega’s en mijn team koos ik er al snel voor om op de macht te communiceren. In de overige relaties probeerde ik vooral situaties te vermijden waarin ik meer over mijzelf bloot zou moeten geven. 

 

3. Waarom maakte dat koos je voor Be More You ?  

Ik ben op zoek geweest naar een methode die mij aantoonbaar zou laten zien wat er in mij omgaat en wat er met mij gebeurt. Bij eerdere coaching is dit niet gelukt omdat ik dan af moest gaan op wat de coach me aangaf. In de Be More You methode is de impact die de omgeving op je heeft, direct zichtbaar. Dit maakt dat het meer beklijft en eigen wordt gemaakt.

 

4. Had je vooraf twijfels over het deelnemen aan een training bij BMY ?

Vooraf was ik gereserveerd, dit zat in de angst om mijzelf open te stellen en bloot te geven. Ik heb geen twijfels gehad over de methodiek, deze gaf mij juist veel vertrouwen om het voor mijzelf echt inzichtelijk te krijgen.   

 

5. Kun je met ons delen wat het effect is geweest van de training op je werk, op je dagelijks leven en in relaties met anderen?

Ik heb mezelf opnieuw ‘geprogrammeerd’. Ik voel de druk en spanning om te moeten presteren niet meer. Dat geeft een opgelucht gevoel en de spierspanning is weg. Ik ben in staat om de dialoog met de mensen in mijn omgeving, collega’s en leidinggevende aan te gaan. Naar aanleiding van de training heb ik open gesproken over de druk die ik altijd voelde, zowel op het werk als privé.

 

6. Kun je aangeven wat, specifiek in de  methodiek van Be More You, jou heeft geholpen met betrekking tot het oplossen / hanteerbaar maken van je probleem?

Het direct zichtbaar krijgen van de bewuste/onbewuste reacties van mijzelf op de omgeving en op situaties. Door aansluitend te zoeken naar het fundament van dit gedrag, dat in mijn jeugd is gelegd, zijn de dingen tastbaar en verklaarbaar geworden. Het feit dat ik zelf de regie heb en aan het stuur (blijk) te zitten is een echte eyeopener geweest. 

 

7. Als je de training zou willen aanbevelen op een schaal van 0-10, hoe hoog is het cijfer dan?

 Ik gun dit iedereen die in het dagelijks leven of werk, hinder ondervindt van zijn gedrag en/of handelen. 

"Nadeel van mijn training?  Er wordt sindsdien veel vaker een beroep op me gedaan voor werkgroepen en commissies"

                                                                                                


Sandra Bergakker, Hoofd Bedrijfsvoering/Clustercontroller, Gemeente Rotterdam (deelnemer Balance + Transition)                                     


Mijn collega Astrid Suurmeijer heeft me opmerkzaam gemaakt op Be More You. Wat me vooraf aansprak in de training is de wetenschappelijke (neurologische) basis die er achter zit. Ik ervaar het achteraf als een absolute meerwaarde dat ik sinds de training mijn inzichten als een natuurlijk iets toepas, ik hoef er niet over na te denken, het gaat vanzelf. Dit is  een wezenlijk verschil met mijn  ervaringen met eerdere trainingen: daar ervoer ik veel meer dat ik eerst de situatie moest herkennen en daarin dan vervolgens het nieuw geleerde actief moest toepassen.  


“In deze hectische tijd, ervaren mijn medewerkers mij als prettige en heldere leidinggevende”

Op mijn werk binnen de Gemeente Rotterdam is het momenteel heel hectisch: het College en de Concerndirectie heeft besloten dat alle ondersteunende diensten verder (dan tot nu toe het geval was) gecentraliseerd worden, naar  de Serviceorganisatie Rotterdam (Shared Service Centre). Dit is een majeure verandering, waardoor veel medewerkers binnen de Gemeente Rotterdam een nieuwe plek in de organisatie gaan krijgen.


Dit leidt tot onrust en onzekerheid en een zekere mate van nervositeit. Ik merk dat ik ook hier heel natuurlijk mijn innerlijke rust goed bewaar. Mijn medewerkers koppelen mij terug dat ik, in deze roerige tijden, een hele prettige leidinggevende ben: ik maak duidelijk waarheen we gaan en hoe we dat, in behapbare stappen, gaan realiseren. Ik merk dat ik het eigenlijk hartstikke leuk vind om deel uit te mogen maken van deze “big bang” en heb vertrouwen in het eindresultaat. Nu ik er over nadenk realiseer ik me dat het juist nu goed zou zijn als meer collega’s deze training mogen volgen.


“Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik boek daardoor makkelijker meer resultaten.”

Voorheen kostte het mij af en toe moeite om collega’s, directie en soms ook medewerkers te overtuigen van mijn plannen of ideeën. Wanneer ik bijvoorbeeld een presentatie verzorgde, bleef ik tot op   het laatste moment zaken aanpassen en wel 1000 scenario’s over het mogelijke verloop doordenken. Ik werd hierdoor onrustig en onzeker. Laatst had ik een presentatie met een stevig verhaal over een onderwerp waarbij ik een redelijk radicale koerswijziging voorstelde. De aanwezigen onderschreven mijn voorstel en waren enthousiast. 


Voor mijn gevoel heb ik het niet anders gedaan dan voorheen, maar mijn directeur  koppelde terug dat ik de presentatie heel stevig heb neergezet, met zelfvertrouwen en zonder enige twijfel. Toen ik hem aangaf dat dit door mijn training kwam antwoordde hij “oh, dan heeft het zijn geld al opgebracht!”. Ik beveel mijn Be More You training in ieder geval van harte aan: op een schaal van 0 tot 10, geef ik een 10. Nadeel van mijn training?  Er wordt sindsdien veel vaker een beroep op me gedaan voor werkgroepen en commissies…..

"Wat ik heel bijzonder vind aan het trainingsresultaat is hoe vanzelfsprekend dingen nu anders gaan."

                                                                                                


Tony Albus, IT Manager / Manager Operations at Softwear BV (deelnemer Balance + Transition)                                                                         


Via onze CFO ben ik in contact gekomen met Be More You. Nadat ik me ingelezen had en deelgenomen had aan de intake, had ik er vertrouwen in dat hun aanpak klopte en mij zou kunnen helpen bij het realiseren van mijn persoonlijke doelen: effectiever functioneren ,meer interne rust en beter slapen.


Gedreven én gedoseerd!

Een van mijn verantwoordelijkheden is er voor te zorgen dat ons serverpark 24/7 goed en probleemloos draait. Door de groei en innovatie van Softwear is dat een steeds belangrijkere en meer omvattende functie geworden. Van nature ben ik van “aanpakken en doorzetten” en dat heeft me geholpen om mijn maximale bijdrage te kunnen leveren.


Helaas hield ik daardoor vaak te weinig rekening met mezelf. Hierdoor werd ik in de loop van de tijd steeds prikkelbaarder en uiteindelijk werd het me soms allemaal teveel. Hierdoor moest ik een aantal dagen per jaar thuis blijven en absolute rust houden. Mijn gedrevenheid is absoluut gebleven, maar sinds mijn training houd ik óók rekening met mezelf: ik ga er daarom van uit dat de gedwongen dagen thuis verleden tijd zullen zijn. Ook ben ik minder stress gevoelig geworden, waardoor ik op spannende momenten veel sneller en beter kan reageren.


Empathischer en écht plezier met anderen.

Naast mijn ICT-rol ben ik ook aanspreekpunt voor de overige medewerkers en probeer ik te zorgen dat het op ons kantoor zo soepel mogelijk loopt. 


Een consequentie van mijn gedrevenheid was ook dat ik, voordat ik aan mijn training begon, weliswaar door anderen goed benaderbaar was, maar zelf heel weinig investeerde in sociale contacten. Ik voelde sociale contacten vaak als een “noodzakelijk kwaad”. Voorheen had ik daarom ook lang niet altijd zin in feestjes en liet ik daarom regelmatig verstek gaan. Ik merk dat ik sinds mijn training empatischer geworden ben: op mijn werk, maar ook privé. Tot mijn grote verassing begin ik feestjes ook weer leuk te vinden.

Het behaalde resultaat verbaast me nog steeds!


Wat ik heel bijzonder vind aan het trainingsresultaat is hoe vanzelfsprekend dingen nu anders gaan. Zo was ik laatst op een congres in Frankrijk: waar ik voorheen met tegenzin naar zo’n druk event zou zijn gegaan, heb ik er nu genoten van het congres en de uitstap in Parijs. Ik zit nu veel beter in mijn vel: alles gaat me makkelijker af en ik ben veel vrolijker. Mijn broer zegt dat ik relaxter ben. Mijn CFO vindt me nog makkelijker in de omgang dan voor mijn training. Wat mij nog steeds verbaast is hoe mijn hersenen er voor zorgen dat alles leuker is en makkelijker gaat.


Hoe waarschijnlijk (0 - 10) het is dat ik Be More You aanraadt aan vrienden en collega’s? Een heel duidelijke 10!


Ik ben sinds de training werkelijk een betere versie van mezelf!

"Voorheen altijd ambitie, nooit innerlijke rust. 

Nu is mijn leven veel meer in balans!"

                                                                                               


Katina Gikas, Co-Founder Water Tech Trading (deelnemer Balance + Transition)                                                                                                    


Ik ben een vrouw die kiest met ambitie en passie voor alles wat ik belangrijk vind: huwelijk, kinderen en carrière. Net zoals vele andere vrouwen in mijn leeftijdscategorie, was het voor mij nodig om continu heel veel ballen in de lucht houden. Jarenlang is me dat goed gelukt, maar vorig jaar voelde ik dat ik de regie in mijn leven aan het kwijtraken was. Het was duidelijk dat er iets diende te veranderen. Op basis van goede resultaten bij anderen heb ik besloten om een be more you training te gaan volgen.


Aan het begin van mijn training mocht ik mijn persoonlijke wensen formuleren. Mijn kernwoorden waren: rust in m’n hoofd, harmonie thuis en balans in mijn leven. Wat er sindsdien in mijn leven gebeurt is, is wat mij voor werkelijk een cadeau! Ik leef veel minder gehaast, ben heel veel rustiger geworden en kan veel beter omgaan met tegenslagen: al met al is mijn leven daadwerkelijk veel meer in balans!

De sfeer in ons gezin is enorm verbeterd: samen verdienen we nu zeker een 9!


Het effect gaat nog veel verder dan mijzelf: op het moment dat ik aan de training begon zat er ook een behoorlijk spanning op de relatie tussen m’n dochtertje Isabella en mij. Hierdoor ontstonden er heel regelmatig situaties die de sfeer binnen ons gezin verpestten. Natuurlijk liep het daardoor ook met Isabella niet zo goed. Sinds de training lijkt ook Isabella een ander kind: ze straalt & bloeit, is lief en alles wat ze doet (school, hockey) lukt haar ook. Ik geniet nu iedere dag met volle teugen dat ik moeder van mijn kinderen ben! Mijn kwaliteit van leven is ook enorm gestegen. Voordat ik aan de training zou ik mijn gezinsleven denk ik niet meer dan een 3 hebben gegeven. Nu verdienen we samen zeker een 9!


Ik voel de positieve veranderingen niet alleen zelf, ook anderen vallen ze vanzelf op!

En wat zegt mijn omgeving? Mijn collega’s vinden me nu heel rustig en pragmatisch, zelfs in de meest verhitte discussies. Waar ik voorheen onder dat soort omstandigheden enorm uit mijn slof kon schieten, blijf ik nu inderdaad rustig en vertrouw er op dat de juiste beslissing, linksom of rechtsom, zich wel aan zal dienen.


Ik sta nu proactief in het leven en geniet van de innerlijke rust!
 Voor mij komt het samengevat op het volgende neer: voor de training leidde ik mijn leven vooral reactief, nu sta ik proactief in het leven. De training heeft er toe geleid dat ik enorm veel energie heb gekregen. Het mooie is dat ik door de Be More You training niet alleen tot het inzicht ben gekomen dat ik innerlijk wilde veranderen, maar er zelfs ook in geslaagd ben om dit door de training te bereiken. Voorheen kon ik in bepaalde situaties enorm veel energie verliezen. Dat gebeurt nu bijna nooit meer.

Ik ben nog aan het wennen aan de rust die dat in mijn leven gebracht heeft en wat ik tot nog toe eigenlijk niet zo kende. Ik ben heel tevreden over de resultaten die ik met mijn training heb geboekt. Op een schaal van 1 tot 10, krijgt de training een 9: ik kan iedereen die de kans krijgt, alleen maar aanraden om deze kans te grijpen!


"Ik schat dat ik sindsdien zo’n 40% effectiever werk"

                                                                                                      


Heike Siegel – Conrad, Customer Service & Marketing Manager, Kikkerland Europe (deelnemer Balance + Transition)                                   


Al tijdens de trainingen werden de resultaten zichtbaar, allereerst voor mensen uit mijn directe omgeving. 


Voor mij persoonlijk was het belangrijkste onderdeel van de training de module ‘Be More You – Transition’. Zonder er inhoudelijk over te spreken werden bewuste en onbewuste ervaringen uit mijn verleden verwerkt, die tot dan toe mijn handelen sterk beïnvloed hebben. Het werd voor mij duidelijk waarom ik in bepaalde situaties reageerde zoals ik dat deed. 


Met dit inzicht kon ik er aan werken om deze zaken, bijvoorbeeld in mijn familie relaties te verwerken. Dit helpt mij nu niet alleen privé maar ook in mijn werk. Ik reageer gelijkmatiger en ben veel geconcentreerder. 


Daardoor kom ik zowel klanten als collega’s opener over en kan effectiever werken. Ik stel tegenwoordig, in tegenstelling tot vroeger, vrijwel niets meer uit. 


En het allerbelangrijkste: ik zit eindelijk goed in mijn vel!
  

‘Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!’

                                                                                                  


Monique Ooms, Ooms Communicatie (deelnemer Balance + Transition)                                                                                                                    


“De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Een van de meest uitdagende en leuke werkzaamheden die ik heb, is de rol van dagvoorzitter. In de afgelopen jaren heb ik dit al vele malen mogen doen, voor uiteenlopende sectoren.


‘Zonde… zo veel zelfkritiek’

In mijn werk als dagvoorzitter draag ik de verantwoordelijkheid om een dag goed te laten verlopen. Hoewel deze dagen altijd heel goed voorbereid worden, zit er eigenlijk altijd wel een onverwacht element in: techniek die niet functioneert, last minute wijzigingen, aanvullingen in het programma. Ik draag de eindverantwoordelijkheid en mag ervoor zorgen dat alle ballen in de lucht blijven.


Ik doe dit professioneel, met heel veel passie en plezier, naar volle tevredenheid van mijn klanten. Merkwaardigerwijze begon er in het verleden achteraf altijd iets (een innerlijk stemmetje) te knagen over wat ik allemaal toch niet goed gedaan had. Hierdoor was ik in staat om mijn prestatie alsnog onderuit te halen. Alhoewel ik wist dat dit volstrekt irreëel was, gebeurde het toch heel vaak. Hierdoor had ik uiteindelijk vaak geen voldoening van mijn werk.


‘Voldoening over mijn verdiensten & leren van werkelijke verbeterpunten’

Mijn voornaamste doelstelling tijdens mijn Be More You training was om dit niet meer te laten gebeuren. Deze missie is volledig geslaagd: ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.


Af en toe heb ik nog wel de neiging, maar ik kan dan heel makkelijk besluiten ‘dat doen we dus niet meer’ en dan ben ik het ook direct kwijt. Ik heb nu geleerd om te leren van werkelijke ervaringen in plaats van onzeker te worden van mijn eigen aannames. Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. 


 Ook met feedback van anderen kan ik beter omgaan: waar ik voorheen behoorlijk kon schrikken van kritiek, laat ik me nu niet meer uit het veld slaan, gebruik ik het om steeds beter te worden.


 Omdat ik nu beter zicht heb op mijn eigen kwaliteiten, heb ik minder behoefte aan een bevestiging van derden. Dit gebeurt nu hooguit nog voor een typisch vrouwending (als ik mijn man Kees vraag welk jurkje ik aan zal trekken…).


Ik ben heel tevreden dat ik door mijn training deze persoonlijke ontwikkeling heb doorgemaakt. Het smaakt zelfs naar meer: ik overweeg om in de toekomst een vervolgtraining te gaan volgen. Op een aanbevelingsschaal van 0 tot 10, scoort mijn training een 8!”

“Voorheen zag ik bedreigingen, sinds mijn training vooral kansen!”

                                                                                             


Jaap Korver, eigenaar van Korver Living (deelnemer Balance + Transition)                                                                                                                 


Mijn grote kracht bleek ook mijn grote valkuil


 Zolang ik me kan herinneren zijn mijn sensitiviteit en intuïtie hele sterke eigenschappen geweest, waardoor ik onder andere mijn bedrijf Korver Living in de afgelopen jaren succesvol heb kunnen op- en uitbouwen. Wat ik me nu realiseer is dat deze sterke punten tegelijkertijd mijn valkuilen zijn.


Voor de training was mijn glas meestal half leeg, sindsdien steeds half vol!

Mijn sensitiviteit en intuïtie ontwikkelde zich al heel vroeg in mijn leven als zelfbescherming mechanisme en zo heb ik het ook onbewust heel mijn leven ingezet. Omdat ik altijd alles in de gaten hield, beoordeelde (en vaak ook veroordeelde) ik mijn hele omgeving. Voor mezelf bouwde ik hierdoor een veiligheid in, maar op mijn omgeving kwam ik door mijn vlijmscherpe analyses vaak bedreigend over.


Omdat ik niet filterde, over analyseerde ik, waardoor ik vaak het overzicht verloor en zeker kansen heb laten lopen. Sinds mijn training kan ik mijn sensitiviteit en intuïtie focussen op die zaken die er voor mij werkelijk toe doen en juist op die terreinen creatiever zijn. Hierdoor heb ik tot mijn grote verrassing, naast innerlijke rust, ook meer zelfvertrouwen gekregen en ben veel positiever geworden. Waar ik voorheen probeerde mijn toekomst te beheersen, ga ik nu onbevangen om met de realiteit zoals deze zich aan mij presenteert. Zakelijk schiet ik veel minder vaak in de stress. De mensen in mijn omgeving ervaren nu veel meer ruimte van mij en vooral ook veel minder onderlinge spanning. Hierdoor is ook de relatie met mijn zoon versterkt. Ik merk bovendien dat ik nu ook veel minder stotter dan voorheen.


Trainingsresultaten zijn eerst verwarrend, dan verbluffend, verrijkend en versterkend

Terugkijkend vond ik de tijd tussen de trainingsblokken best lastig omdat er emotioneel zo veel in mij gebeurde. Dit leidde in mijn geval tot behoorlijke stemmingswisselingen. De resultaten die ik heb behaald zijn verbluffend: ik ben veel beter geworden dan de oude ik die ik was en voel dat er diep in mij iets wezenlijks blijvends veranderd is. Ook ervaar ik dat mijn persoonlijke groei zich ook na mijn training verder voortzet. Op een schaal van 1 tot 10, scoort mijn Be More You training een 10: aan de juiste personen beveel ik de training zeker aan.


Jaap Korver, eigenaar van Korver Living

“Ik ben de persoon geworden die ik altijd al heb willen zijn, met rust en zelfvertrouwen” 

Kamila Glinka, Service Manager, Ecoratio (deelnemer Balance + Transition)                                                                                                              


Mijn twee leerdoelen waren: concentratievermogen verhogen en van veel kalmer worden.


Mijn concentratievermogen is merkbaar verhoogd (ik schat ongeveer 20%), hoewel wat ik bereikt heb als gevolg van mijn be more yourself training veel verder gaat dan dit. De persoonlijke groei die ik ervaren heb heeft een positief effect op het cijfer waarmee ik mijn kwaliteit van leven beoordeel: vroeger zou ik mijn leven een 6,0 geven, nu geef ik mijn leven een 8,5!


“Frustratie vervangen door plezier”
 In mijn functie als service manager bij Ecoratio bied ik klantenservice aan fabrieken die prefab beton maken in Scandinavië en Polen. Deze demonstraties duren vaak een aantal dagen lang, en ze stellen mijn flexibiliteit zwaar op de proef: de demonstraties moeten passen binnen de praktische productiestroom en gedurende dit proces ben ik continue in contact met mensen, wat uiteindelijk vaak leidt tot verschillen van mening.


Vóór mijn training vond ik het moeilijk om met deze situaties/meningsverschillen om te gaan. Wanneer er een meningsverschil ontstond raakte ik vaak gefrustreerd en geïrriteerd. Helaas betekende dit dat ik een minder vriendelijke kant van mezelf liet zien, en ik merkte ook dat ik minder open werd naar mensen toe dan ik zou willen zijn. Aangezien mijn (lichaams)taal verraadde hoe ik me van binnen voelde leidde dit tot moeilijke persoonlijke communicatie wanneer ik met mensen in deze situaties moest omgaan. Na mijn training is dit compleet anders geworden.


Meningsverschillen leiden tot een beter eindresultaat
 Ik voel me een stuk kalmer en ik kan nu op een meer natuurlijke manier met deze veranderende situaties en meningsverschillen omgaan: ik heb nu evenveel vertrouwen in mijn ideeën als vroeger, maar ik gebruik deze meningsverschillen om tot een beter eindresultaat te komen. Als een productieplanning nu veranderd wordt bijvoorbeeld, gebruik ik de extra tijd om de relaties met belangrijke contacten bij mijn klant verder te ontwikkelen en versterken.


Dit heeft ertoe geleid dat de kwaliteit van de relaties met mijn klanten ontzettend verbeterd is. De relaties zijn veel opener, dieper en sterker dan ik vroeger ervaren heb. Dit is met name te merken bij één belangrijke klant waar ik met zware problemen geconfronteerd werd wanneer ik vóór mijn training met ze te maken kreeg.


Relatie met mijn klanten
Sinds mijn training heb ik echter een heel hechte relatie opgebouwd met de belangrijke contacten bij mijn belangrijkste klant: we maken zelf grapjes met elkaar. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Vóór mijn training zou ik mijn klantrelatie een 7,5 hebben gegeven. tenminste een 9,0! Daarnaast zijn de relaties in mijn privéleven sterk verbeterd.


Blijvend resultaat
Ik heb mijn Be More You training in april 2010 gedaan, en voel me sindsdien veel beter. Om eerlijk te zijn heb ik niet veel over het resultaat nagedacht totdat mij gevraagd werd om een referentie te schrijven, ongeveer een jaar nadat ik de training had afgerond. Ik realiseer me nu pas wat een enorm positieve impact de training heeft gehad op mijn leven en op al mijn relaties: het heeft mijn natuurlijke gedrag op een heel positieve manier veranderd.


Aangezien de training bijna een jaar geleden plaatsvond, weet ik dat het resultaat blijvend is, en dat het de rest van mijn leven bij me zal blijven. Ik realiseer me nu dat mijn veranderde gedrag niet alleen mijn leven heeft veranderd, maar aangezien ik een belangrijk voorbeeld voor ze ben, dat het ook een enorm positieve impact heeft op de manier waarop mijn kinderen met hun leven omgaan! Dit is mij zeer dierbaar, en is bijzonder belangrijk voor mij.


Op basis van mijn ervaring kan ik de Be More You training sterk aanraden aan iedereen: op een schaal van 1 -10 geef ik het een 9.