“Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!”

Monique Ooms, Gespreksleider, dagvoorzitter, presentator, tekstschrijver

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Een van de meest uitdagende en leuke werkzaamheden die ik heb, is de rol van dagvoorzitter. In de afgelopen jaren heb ik dit al vele malen mogen doen, voor uiteenlopende sectoren.”

‘Zonde… zo veel zelfkritiek’

In mijn werk als dagvoorzitter draag ik de verantwoordelijkheid om een dag goed te laten verlopen. Hoewel deze dagen altijd heel goed voorbereid worden, zit er eigenlijk altijd wel een onverwacht element in: techniek die niet functioneert, last minute wijzigingen / aanvullingen in het programma. Ik draag de eindverantwoordelijkheid en mag ervoor zorgen dat alle ballen in de lucht blijven.
Ik doe dit professioneel, met heel veel passie en plezier, naar volle tevredenheid van mijn klanten. Merkwaardigerwijze begon er in het verleden achteraf altijd iets (een innerlijk stemmetje) te knagen over wat ik allemaal toch niet goed gedaan had. Hierdoor was ik in staat om mijn prestatie alsnog onderuit te halen. Alhoewel ik wist dat dit volstrekt irreëel was, gebeurde het toch heel vaak. Hierdoor had ik uiteindelijk vaak geen voldoening van mijn werk.

‘Voldoening over mijn verdiensten & leren van werkelijke verbeterpunten’

Mijn voornaamste doelstelling tijdens mijn Be More You training was om dit niet meer te laten gebeuren. Deze missie is volledig geslaagd: ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten. Af en toe heb ik nog wel de neiging, maar ik kan dan heel makkelijk besluiten ‘dat doen we dus niet meer’ en dan ben ik het ook direct kwijt.
Ik heb nu geleerd om te leren van werkelijke ervaringen in plaats van onzeker te worden van mijn eigen aannames. Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever.
Ook met feedback van anderen kan ik beter omgaan: waar ik voorheen behoorlijk kon schrikken van kritiek, laat ik me nu niet meer uit het veld slaan, gebruik ik het om steeds beter te worden.
Omdat ik nu beter zicht heb op mijn eigen kwaliteiten, heb ik minder behoefte aan een bevestiging van derden. Dit gebeurt nu hooguit nog voor een typisch vrouwending (als ik mijn man Kees vraag welk jurkje ik aan zal trekken…).

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Nieuwsgierig geworden naar onze aanvliegroute voor versnelde en blijvende ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD