Wat is teamontwikkeling?

Marco Karman

Veel bedrijven hebben een structuur met afdelingen en teams. De samenwerking vindt binnen een afdeling of team plaats. Om de kwaliteit van het werk of de productiviteit te verbeteren kan een medewerker zich ontwikkelen door het volgen van een opleiding of training. Binnen een team heb je elkaars kwaliteiten nog om succesvol te zijn.

Hoe werkt teamontwikkeling?

Om te bepalen hoe je als team kan ontwikkelen is het belangrijk om te weten waar je als team staat en wat het doel is. Dit zijn volgens Tuckman de 5 fases van teamontwikkeling:

  • Fase 1: Het vormen / ontstaan van het team: Er is nog geen groepsgevoel en de individuele posities en rollen zijn nog niet ingenomen. Teamleden nemen nog een afwachtende houding aan.
  • Fase 2: De conflict fase: In deze fase proberen de teamleden hun positie in de groep in te nemen. Dit kan tot conflicten leiden wanneer de ideeën van teamleden met elkaar op gespannen voet staan.
  • Fase 3: De norm of standaardenfase: De regels en methodes van samenwerking worden bepaald. De gemeenschappelijke teamdoelen worden vastgelegd. Elk teamlid weet zijn of haar rol in het team.
  • Fase 4: De prestatie fase: De groep wordt een effectief team. Teamleden vullen elkaar aan en er wordt effectief samengewerkt aan het gemeenschappelijke doel.
  • Fase 5: De afscheidsfase: Het doel is behaald en het team gaat weer uit elkaar.

Deze fasen worden niet altijd lineair doorlopen. Met name fase 3 en 4 worden cyclisch doorlopen. In de beginfasen hebben sociaal-emotionele taken de overhand, in de laatste fasen komen de prestatiegerichte taken meer aan bod.

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Wil je meer weten over hoe onze trainingen jou kunnen helpen bij teamontwikkeling?
Neem vandaag nog de stap naar verbetering en ontdek hoe we je op verschillende manieren in staat stellen bij het versneld zetten van je volgende ontwikkelstap:

Wanneer is teamontwikkeling noodzakelijk?

Teamontwikkeling is noodzakelijk wanneer de prestaties niet optimaal zijn. Ook wanneer de samenwerking in het team of met andere teams niet soepel verloopt is het interessant om het gehele team te ontwikkelen. Door helder te krijgen wat het doel van het team is en wat de kwaliteiten van de teamleden zijn, kan je een belangrijke eerste stap in de teamontwikkeling zetten.

Communicatie en feedback geven en ontvangen zijn vaardigheden die vaak ontwikkeld moeten worden in een team. Een goede structuur, effectief werkoverleg en het kennen van elkaars verwachtingen zorgen voor een goed presterend en prettig samenwerkend team. Zonder teamontwikkeling komt een team niet volledig tot zijn recht, hoe goed alle individuele medewerkers ook zijn.

Vrijblijvende afspraak inplannen met Marco Karman - Founder Be More You

Wil je weten hoe je jouw vraagstuk met onze methode aanpakt? In een vrijblijvend gratis adviesgesprek ben ik je luisterend oor en krijg je van mij een aantal tips waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast bespreken we hoe je jouw vraagstuk met onze methode versneld oplost. Je kunt dit gesprek zelf inplannen in mijn agenda:

Onze trainingen

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog en wil je meer weten over hoe onze methodes en trainingen jou of je organisatie kunnen helpen? Of je nu zoekt naar persoonlijke ontwikkeling, efficiënter werken, of het verbeteren van teamdynamiek, wij hebben de expertise en tools om je naar het volgende niveau te tillen. Ontdek hoe je met onze op maat gemaakte oplossingen jouw specifieke uitdagingen aanpakt Neem vandaag nog de stap naar verbetering en ontdek hoe we je op verschillende manieren in staat stellen bij het versneld zetten van je volgende ontwikkelstap.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken