Stress verminderen met me-time: 5 redenen om er nu mee te beginnen

Marco Karman

Gezelligheidsdieren, listen up! Hoe leuk het ook is om een uitbundig sociaal leven te hebben en altijd gezelligheid om je heen te hebben: het is erg belangrijk (misschien wel noodzakelijk) om af en toe alleen te zijn. Me time. Sommige van ons zijn bang om alleen te zijn, we vinden er niks aan. Anderen zijn juist liever alleen (hallo introverten) en raken lichtelijk geïrriteerd doordat ze te veel tijd met anderen moeten doorbrengen.

Menselijk contact is gezond, heel gezond. We verbinden, leren en groeien door relaties met elkaar aan te gaan. Toch kan een goed ding slecht worden wanneer er te veel van is. Hier zijn een paar redenen om vaker alone time in te lassen:

Leer jezelf kennen

Ken jij jezelf? Weet je wie je echt bent? Waar je voor staat? Wanneer we tijd nemen om alleen te zijn met onze gedachten, worden we vaak verbaasd door de dingen die we ons realiseren over waar we van houden in het leven. En de dingen die we liever niet (meer) zien. Plan eens een date met jezelf in om jezelf beter te leren kennen!

Boost je zelfvertrouwen

Wanneer je tijd alleen kunt spenderen en je hierbij comfortabel voelt, heb je een nieuw level van zelfvertrouwen bereikt. Je hebt niet constant mensen om je heen nodig om je speciaal of gewaardeerd te voelen. Je kunt dit helemaal zelf, yes! Veel mensen voelen zich niet fijn wanneer ze alleen zijn, bijna verloren. Is alleen zijn nieuw voor je? Begin dan rustig aan en wen stap voor stap aan het alleen zijn. Je zal het snel fijn vinden en ernaar gaan verlangen!

Productiviteit: altijd welkom

Moet je eens zien wat je allemaal voor elkaar gekregen hebt. Top. Je weet dat je nog niet de helft had kunnen doen als je nog aan een wijntje zat te nippen op die verjaardag. Heb je een to do list met zaken die echt niet meer kunnen wachten? Je kunt sneller dingen afstrepen wanneer je wat tijd inplant om alleen te zijn. Werken zonder afleiding kan je naar een hele productieve bui helpen: het trotse gevoel wanneer je het laatste puntje afstreept (een uur eerder dan gepland) is fantastisch!

Leer iets nieuws

Als je alleen bent, ben je op jezelf aangewezen. Of de situatie nou onbenullig (je krijgt een potje augurken niet open) of meer impactvol is: je moet het zelf oplossen. Je creativiteit wordt aangewakkerd en je zal versteld staan van je eigen kunnen!

Kom tot rust

Niemand die iets van je vraagt. Niemand die iets van je wil. Niemand anders dan jij die bepaalt wat je wanneer doet. Even geen impulsen van andere mensen. Je hoeft niet dagelijks alleen te zijn, maar geef toe, klinkt dit niet heel lekker voor een keertje?

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken