Wat is sociale intelligentie?

Marco Karman

Het draait hierbij om inter- en intra-persoonlijke vaardigheden. Dit is de communicatie tussen verschillende personen en de communicatie met het innerlijke zelf. Iemand met een hoge sociale intelligentie heeft inzicht in de behoeften en interesses van anderen. Daarnaast richt sociale intelligentie zich ook op zelfinzicht en reflectie en de bewustwording van reactiepatronen. Sociale intelligentie biedt de mogelijkheid om effectief om te gaan met complexe sociale relaties.

Competenties bij sociale intelligentie

Voor zakelijke en professionele organisaties is het handig om sociale intelligentie te kunnen meten. De volgende competenties zijn allemaal van belang bij sociale intelligentie.

  • Abstract: Iemand kan zich goed manifesteren door verbale communicatie en is in staat om wiskundige en symbolische informatie duidelijk over te brengen.
  • Sociaal: Dit is van belang voor een effectieve samenwerking.
  • Praktisch: Met gezond verstand problemen oplossen. Denken in oplossingen en niet in problemen.
  • Emotioneel: Dit leidt tot zelfinzicht en reflectie tot gevolg en zorgt voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Esthetisch: Waardering en respect hebben voor de oplossingen, ontwerpen en ideeën van anderen.
  • Kinesthetisch: Het vermogen om het hele lichaam in te zetten: goed luisteren, kijken en verbale en non-verbale communicatie.

Sociale intelligentie ontwikkelen

Een effectieve en goede leidinggevende heeft een hoge sociale intelligentie. Hij of zij zorgt ervoor dat mensen zichzelf gewaardeerd, gerespecteerd en gemotiveerd voelen. Wil jij ook jouw sociale intelligentie ontwikkelen en leren hoe je mensen met elkaar verbindt en hen effectief beïnvloed? Be More You biedt leiderschapstrainingen aan leidinggevenden binnen bedrijven. Door een combinatie van breintrainingen en coaching kan je jouw sociale intelligentie snel en makkelijk verhogen.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken