Wat is samenwerking?

Marco Karman

Wanneer mensen samenwerken, werken ze meestal aan een gezamenlijk doel. Vaak ben je afhankelijk van je collega’s of je team om je doelen te behalen en je werk goed te kunnen doen. Om goed te kunnen samenwerken zijn goede communicatieve en sociale vaardigheden nodig. Voor veel leidinggevende functies is samenwerken een van de belangrijkste kwaliteiten. Door effectief met andere mensen samen te werken kan je veel meer bereiken.

Stijlen van samenwerking

Er bestaan verschillende stijlen van samenwerking. Het is afhankelijk van de persoon, de situatie en het te behalen doel welke stijl het meest effectief is.

  • Dominante samenwerking: de leiding nemen en richting aangeven
  • Volgende samenwerking: meegaan met voorstellen van anderen, ondersteunend
  • Extravert: zich laten zien en horen in een groep
  • Introvert: Observerend en luisterend

Sociale vaardigheden zijn van belang bij samenwerking

De volgende sociale vaardigheden zijn van belang bij een goede samenwerking:

  • Assertiviteit
  • Goede communicatie
  • Sensitiviteit
  • Goed luisteren
  • Initiatief
  • Onderhandelen

Problemen in de samenwerking

Een team heeft een gedeelde visie nodig om goed te kunnen samenwerken. Dit geeft richting aan het team. Problemen in de samenwerking kunnen ontstaan door een gebrek aan onderling vertrouwen, angsten, rivaliteit of incompetente leidinggevenden. Ook onduidelijkheid over het te behalen doel of de procedures kunnen problemen veroorzaken in de samenwerking. Het is van belang dat de stijl van leidinggeven past bij de behoeftes en de kwaliteiten van het team. Goede afspraken, openheid in communicatie en duidelijke doelen zijn cruciaal.

Samenwerking verbeteren

Wil jij beter leren samenwerken? Of wil je jouw leidinggevende kwaliteiten verbeteren zodat er meer samenwerking in je team ontstaat? Be More You biedt leiderschapstrainingen aan leidinggevenden binnen bedrijven. Door technologie en coaching te combineren krijg je direct inzicht in jouw zwakke punten en kan je snel stappen maken in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Voornaam
Achternaam
E-mail*

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. Tot 1000x sneller leren zonder zoekwerk van jezelf of je coach.

BrainRouting is 100% objectief en hiermee doorbreek je moeiteloos ongewenste patronen.

Beoordeeld met een 9,3 door 1000+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert BrainRouting op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken