Hero programma

Een herboren team 2.0

Ontdek de impact en slagkracht van een team dat solidair, gemotiveerd en effectief is.

Beoordeeld met een 9,3 door 800+ deelnemers. 100% aanbevelingsgarantie.

KF 3878 def

Van hardwerkende individuen

Team performance is veel meer dan de som van de effectiviteit en productiviteit van de individuele teamleden. Een team is haast een persoonlijkheid op zich, met sterke kanten, ontwikkelpunten, voorkeuren en stemmingen. Geautomatiseerd gedrag van de individuele leden bepaalt (en belemmert!) de ruimte waarbinnen het team kan ontwikkelen en groeien.

In de alledaagse hectiek en dynamiek worden individuele teamleden vaak vrijwel volledig opslokt door hun eigen verantwoordelijkheden en beslommeringen.

Echt afstemmen, elkaar helpen en samen met een frisse blik kijken naar uitdagingen en kansen komt dan al snel in de verdrukking. En voor je het weet is iedereen vooral individueel heel druk en verdampt een aanzienlijk deel van de toegevoegde waarde van het team.

KF 3786 def

Naar soepele samenwerking

Een effectief teamontwikkelingsplan bestaat uit méér dan teamsessies en teambuilding; het houdt ook rekening met de ontwikkeling van de individuele teamleden. Aan het begin van het traject bepalen we het uitgangspunt en het gewenste eindpunt: waar staat het team nu? En wat willen we bereiken?

Een teamontwikkelingsplan geeft in 3 fases antwoord op de volgende vragen:

Wat speelt er binnen dit team op individueel- en teamniveau?
Waarom gaan de dingen zoals ze gaan binnen dit team?
Hoe transformeren we dat tot een effectiever en efficiënter team 2.0?

KF 3751 def

Kan dat ook snel?

Jazeker! Een teamontwikkelingsplan van be more you combineert individuele BrainRouting-programma’s en TeamTransformatie sessies.

Individuele BrainRouting programma’s helpen deelnemers om oud gedrag te herkennen en nieuw, gewenst gedrag te ontwikkelen. En zo hun persoonlijk leiderschap versneld te ontwikkelen. Een ideaal vertrekpunt om ook in teamverband verder te komen. De bijbehorende TeamTransformatie sessies zorgen dat deze versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap bijdraagt aan versnelde teamontwikkeling.

Het resultaat is een team 2.0 dat solidair, gemotiveerd en effectief is. Het team functioneert na afloop beter en werkt als ‘catalyst for change.’

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

Whitepaper aanvragen
Laat je inspireren

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD