Persoonlijke groei en je kijk op de wereld: hoeveel hebben ze met elkaar te maken?

Marco Karman

Als je gisteren naar de stembus bent geweest, heb je er weer even bewust of onbewust bij stilgestaan: de manier waarop je naar de wereld om je heen kijkt. Dat de bril waardoor je kijkt wel eens heel veel invloed zou kunnen hebben op je persoonlijke groei, proberen we met een aantal interessante tegenstellingen toe te lichten. Lees je mee?

We geloven bij Be More You in de kracht van ‘vanuit acceptatie accelereren' in plaats van 'vanuit frustratie vooruit’. Dit wil zeggen dat je niet probeert perfect te zijn en alles foutloos te doen, maar dat je, door te accepteren dat bepaalde dingen beter kunnen, vanuit optimisme afgaat op je doel.

Op een andere manier naar een onveranderde situatie kijken, je moed bij elkaar rapen en positief durven zijn. Een glas dat half vol is, in plaats van half leeg.

Follow the leader

De bekendere succesverhalen achter grote leiders, zakenmannen uit grote imperiums en motiverende sprekers zijn vaak verhalen over ambitie. Persoonlijke groei is hier vaak het resultaat geweest van een hoop doorzettingsvermogen en optimisme. Alles is maakbaar, niets is onmogelijk.

Met de juiste mindset kun je ongekend ver komen. Met overwegend negatieve of onzekere gedachten zal persoonlijke groei juist lastiger te verwezenlijken zijn. Jij bent de baas over jouw gedachten. Zelf bepaal je wat jouw visie op jouw omgeving, situatie of mogelijkheden is.

Dus, kies jij voor:

Angst of hoop?

Een vergissing of een les?

Een mislukking of een test?

Een obstakel of een uitdaging?

Een probleem of een kans?

Stress of stimulans?

Moeilijk of leerzaam?

Misschien kan ik dit niet of misschien kan ik dit wél?

Had ik maar… of de volgende keer pak ik het anders aan?

Het leven als strijd of het leven als avontuur?

Oud of ervaren?

Ik wil of ik kan?

Ik kan of ik doe?

It's up to you...

Tot op zekere hoogte. Dat weten wij bij Be More You maar al te goed. Soms wil je dingen anders aanpakken en weet je ook echt wel wat je anders wilt doen. Toch kan het zo zijn dat het je gewoonweg niet lukt, niet op eigen kracht. De gewoonten die je in de afgelopen jaren hebt aangeleerd, zijn moeilijk weer af te leren: ze zijn ingesleten in je brein.

Dat is immers de kracht van gedrag: eenmaal ingesleten in je brein gaat het allemaal vanzelf. Fijn als je dit zo wilt houden. Heel lastig als je het bestaande patroon wilt doorbreken.

Het gevolg? Je probeert het, keer op keer. Soms lukt het en houd je het een tijdje vol... Superfrusterend om te merken dat je, wanneer het even lastig wordt, dan toch weer terug dreigt te vallen in oud gedrag.

Je zou jezelf het liefst even willen "resetten", maar zo simpel werkt het helaas niet.

Tot nu althans.

In de afgelopen jaren hebben we een een methode ontwikkeld waarmee we het je mogelijk maken om je gedrag snel en blijvend te veranderen.

Gebaseerd op de laatste neurowetenschappelijke inzichten maken we, door meting van hersenactiviteit, ineffectief gedrag real-time zichtbaar. Tijdens individuele trainingssessies gebruiken we dit mechanisme, gecombineerde met één-op-één coaching om je in staat te stellen om snel en blijvend nieuw gedrag te ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben we al honderden deelnemers in staat gesteld om zich zo gericht verder te ontwikkelen.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken