Page content

Persoonlijke groei en je kijk op de wereld: hoeveel hebben ze met elkaar te maken?

article content

Persoonlijke groei en je kijk op de wereld: hoeveel hebben ze met elkaar te maken?

Als je gisteren naar de stembus bent geweest, heb je er weer even bewust of onbewust bij stilgestaan: de manier waarop je naar de wereld om je heen kijkt. Dat de bril waardoor je kijkt wel eens heel veel invloed zou kunnen hebben op je persoonlijke groei, proberen we met een aantal interessante tegenstellingen toe te lichten. Lees je mee?

Eén van de omschrijvingen van het resultaat dat brain boosting bij be more you oplevert, is ‘vanuit acceptatie accelereren’ in plaats van ‘vanuit frustratie vooruit’. Dit wil zeggen dat je niet probeert perfect te zijn en alles foutloos te doen, maar dat je, door te accepteren dat bepaalde dingen beter kunnen, vanuit optimisme afgaat op je doel.

Op een andere manier naar een onveranderde situatie kijken, je moed bij elkaar rapen en positief durven zijn. Een half glas water dat half vol is, in plaats van half leeg.

Follow the leader

De bekendere succesverhalen achter grote leiders, zakenmannen uit grote imperiums en motiverende sprekers zijn vaak verhalen over ambitie. Persoonlijke groei is hier vaak het resultaat geweest van een hoop doorzettingsvermogen en optimisme. Alles is maakbaar, niet is onmogelijk.

Met de juiste mindset kun je ongekend ver komen. Met overwegend negatieve of onzekere gedachten zal persoonlijke groei juist lastiger te verwezenlijken zijn. Jij bent de baas over jouw gedachten. Zelf bepaal je wat jouw visie op jouw omgeving, situatie of mogelijkheden is.

Dus, kies jij voor:

Angst of hoop?

Een vergissing of een les?

Een mislukking of een test?

Een obstakel of een uitdaging?

Een probleem of een kans?

Stress of stimulans?

Moeilijk of leerzaam?

Misschien kan ik dit niet of misschien kan ik dit wél?

Had ik maar… of de volgende keer pak ik het anders aan?

Het leven als strijd of het leven als avontuur?

Oud of ervaren?

Ik wil of ik kan?

Ik kan of ik doe?

It’s up to you…

Tot op zekere hoogte. Dat weten wij bij be more you maar al te goed. Soms wil je dingen anders aanpakken en weet je ook echt wel hóe je dit zou moeten doen. Toch kan het zo zijn dat het je gewoonweg niet lukt, niet op eigen kracht. De gewoonten die je in de afgelopen jaren hebt aangeleerd, zijn moeilijk weer af te leren: ze zijn ingesleten in je brein.

Het gevolg? Je probeert het, keer op keer. Soms lukt het en houd je het een tijdje vol… Superfrusterend om te merken dat je, wanneer het even lastig wordt, dan toch weer terug dreigt te vallen in oud gedrag.

Je zou jezelf het liefst even willen “resetten”, maar zo werkt het helaas niet.

Hier komt brain boosting om de hoek kijken. De combinatie van de trainingssessies (inzicht in en terugkoppeling van je eigen hersenactiviteit) en één-op-één coaching zorgt ervoor dat je snel resultaat ziet in de doorbreking van je patronen én dat dit effect blijvend is. Benieuwd hoe dit precies werkt? Download dan meteen via onderstaande button de PDF waarin we het je uitleggen:
Meer lezen over brain boosting

Comment Section

0 reacties op “Persoonlijke groei en je kijk op de wereld: hoeveel hebben ze met elkaar te maken?

Plaats een reactie


*