Persoonlijke groei en je kijk op de wereld: hoeveel hebben ze met elkaar te maken?

Marco Karman

Als je gisteren naar de stembus bent geweest, heb je er weer even bewust of onbewust bij stilgestaan: de manier waarop je naar de wereld om je heen kijkt. Dat de bril waardoor je kijkt wel eens heel veel invloed zou kunnen hebben op je persoonlijke groei, proberen we met een aantal interessante tegenstellingen toe te lichten. Lees je mee?

We geloven bij Be More You in de kracht van ‘vanuit acceptatie accelereren' in plaats van 'vanuit frustratie vooruit’. Dit wil zeggen dat je niet probeert perfect te zijn en alles foutloos te doen, maar dat je, door te accepteren dat bepaalde dingen beter kunnen, vanuit optimisme afgaat op je doel.

Op een andere manier naar een onveranderde situatie kijken, je moed bij elkaar rapen en positief durven zijn. Een glas dat half vol is, in plaats van half leeg.

Follow the leader

De bekendere succesverhalen achter grote leiders, zakenmannen uit grote imperiums en motiverende sprekers zijn vaak verhalen over ambitie. Persoonlijke groei is hier vaak het resultaat geweest van een hoop doorzettingsvermogen en optimisme. Alles is maakbaar, niets is onmogelijk.

Met de juiste mindset kun je ongekend ver komen. Met overwegend negatieve of onzekere gedachten zal persoonlijke groei juist lastiger te verwezenlijken zijn. Jij bent de baas over jouw gedachten. Zelf bepaal je wat jouw visie op jouw omgeving, situatie of mogelijkheden is.

Dus, kies jij voor:

Angst of hoop?

Een vergissing of een les?

Een mislukking of een test?

Een obstakel of een uitdaging?

Een probleem of een kans?

Stress of stimulans?

Moeilijk of leerzaam?

Misschien kan ik dit niet of misschien kan ik dit wél?

Had ik maar… of de volgende keer pak ik het anders aan?

Het leven als strijd of het leven als avontuur?

Oud of ervaren?

Ik wil of ik kan?

Ik kan of ik doe?

It's up to you...

Tot op zekere hoogte. Dat weten wij bij Be More You maar al te goed. Soms wil je dingen anders aanpakken en weet je ook echt wel wat je anders wilt doen. Toch kan het zo zijn dat het je gewoonweg niet lukt, niet op eigen kracht. De gewoonten die je in de afgelopen jaren hebt aangeleerd, zijn moeilijk weer af te leren: ze zijn ingesleten in je brein.

Dat is immers de kracht van gedrag: eenmaal ingesleten in je brein gaat het allemaal vanzelf. Fijn als je dit zo wilt houden. Heel lastig als je het bestaande patroon wilt doorbreken.

Het gevolg? Je probeert het, keer op keer. Soms lukt het en houd je het een tijdje vol... Superfrusterend om te merken dat je, wanneer het even lastig wordt, dan toch weer terug dreigt te vallen in oud gedrag.

Je zou jezelf het liefst even willen "resetten", maar zo simpel werkt het helaas niet.

Tot nu althans.

In de afgelopen jaren hebben we een een methode ontwikkeld waarmee we het je mogelijk maken om je gedrag snel en blijvend te veranderen.

Gebaseerd op de laatste neurowetenschappelijke inzichten maken we, door meting van hersenactiviteit, ineffectief gedrag real-time zichtbaar. Tijdens individuele trainingssessies gebruiken we dit mechanisme, gecombineerde met één-op-één coaching om je in staat te stellen om snel en blijvend nieuw gedrag te ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben we al honderden deelnemers in staat gesteld om zich zo gericht verder te ontwikkelen.

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Nieuwsgierig geworden naar onze aanvliegroute voor versnelde en blijvende ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD