Wat is persoonlijk leiderschap?

Marco Karman

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en je leven richting te geven. Dit betekent dat je de leiding neemt over je carrière, persoonlijke ontwikkeling en je eigen leven. Jij bent de regisseur van jouw leven. Je bent in staat om je doelen te realiseren door optimaal gebruik te maken van eigen kwaliteiten en talenten. Je weet wat jouw stijl is, maar je bent je ook bewust van je zwakke kanten en valkuilen.

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Wil je meer weten over hoe onze trainingen jou kunnen helpen bij persoonlijk leiderschap?
Neem vandaag nog de stap naar verbetering en ontdek hoe we je op verschillende manieren in staat stellen bij het versneld zetten van je volgende ontwikkelstap:

Tips voor het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap

  • Ontwikkel je innerlijke kracht: Weet wie je bent en wat je wilt bereiken
  • Vertrouw op jezelf: Een duidelijke richting geeft zelfvertrouwen.
  • Sta open voor verandering: Durf uit je comfortzone te komen.
  • Maak bewust keuzes: Weet welke keuzes bijdragen aan het bereiken van jouw doelen.
  • Houdt je gedachten positief: Richt je aandacht op positieve dingen
  • Focus op wat belangrijk is: Richt je focus op wat je wil en richt je energie op dingen die in de cirkel van invloed zitten.
  • Schenk de ander volledige aandacht: Richt je aandacht en energie tijdens een gesprek volledig op de ander en laat andere zaken even rusten op dat moment.
  • Neem je verantwoordelijkheid: Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven, niemand anders.
  • Geef jezelf tijd voor stilte en reflectie: In stilte kan je jezelf verbinden met je ware zelf en stilte zorgt voor diepe rust en ontspanning. In de stilte is ruimte voor zelfreflectie: Ben ik nog op de juiste koers?
  • Vergeet niet te lachen: Het is een leerproces en van je fouten kan je leren. Leer met humor naar jezelf kijken als het niet zo gaat als jij wilt.

Persoonlijk leiderschap ontwikkelen

Je kan pas een goede manager zijn als je jezelf goed kan leiden en dus jouw persoonlijk leiderschap goed ontwikkeld hebt. Wil je een eerste stap zetten naar persoonlijk leiderschap? Wil jij de verantwoordelijkheid voor jouw leven weer in eigen hand nemen? Werk samen met een coach van Be More You aan je vaardigheden om persoonlijk te groeien en het roer weer in eigen hand te nemen.

Vrijblijvende afspraak inplannen met Marco Karman - Founder Be More You

Wil je weten hoe je jouw vraagstuk met onze methode aanpakt? In een vrijblijvend gratis adviesgesprek ben ik je luisterend oor en krijg je van mij een aantal tips waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast bespreken we hoe je jouw vraagstuk met onze methode versneld oplost. Je kunt dit gesprek zelf inplannen in mijn agenda:

Onze trainingen

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog en wil je meer weten over hoe onze methodes en trainingen jou of je organisatie kunnen helpen? Of je nu zoekt naar persoonlijke ontwikkeling, efficiënter werken, of het verbeteren van teamdynamiek, wij hebben de expertise en tools om je naar het volgende niveau te tillen. Ontdek hoe je met onze op maat gemaakte oplossingen jouw specifieke uitdagingen aanpakt Neem vandaag nog de stap naar verbetering en ontdek hoe we je op verschillende manieren in staat stellen bij het versneld zetten van je volgende ontwikkelstap.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken