Wat is passie?

Marco Karman

Als je passie opzoekt in het woordenboek vind je termen als hartstocht, hartstochtelijke liefhebberij, drift. Tijd verdwijnt naar de achtergrond bij een passie en als je je passie leeft, ervaar je een gevoel van flow. Je doet je passie niet omdat het moet, maar omdat je het echt van binnen wil.

Kan een passie ook een probleem worden?

Een passie kan soms ook een probleem veroorzaken. Er bestaan namelijk twee soorten passies:

  • Harmonieuze passie: deze leidt tot een activiteit waar mensen van houden met goede uitkomsten als gevolg.
  • Obsessieve passie: een passie waarbij mensen een oncontroleerbare dwang voelen om met hun passie bezig te zijn. Dit heeft vak minder goede uitkomsten als gevolg. Mensen met een obsessieve passie willen zich graag bewijzen naar de buitenwereld en dit veroorzaakt veel stress.

Mijn werk, mijn passie?

Werken met passie is heel fijn omdat het je energie geeft en je leven zinvoller maakt. Daarnaast ben je gemotiveerder, succesvoller en productiever in wat je doet. En het zorgt ervoor dat je mentale weerbaarheid groter wordt.

Hoe vind ik mijn passie?

Vragen die je jezelf kan stellen als je op zoekt bent naar jouw passie zijn bijvoorbeeld:

  • Waar wordt ik blij van?
  • Waar krijg ik energie van?
  • Bij welke activiteit kom ik in een flow?

Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? De ervaren coaches van Be More You kunnen jou helpen om de passie in jouw (werk)leven weer te vinden.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken