Over ons
arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Be More You

We leveren een bijdrage aan de versnelling van ontwikkeling van mens en mensheid.

Onze missie

De uitdaging

Wij geloven dat een betere wereld gemaakt wordt door mensen die gelukkig zijn.

Wij geloven dat mensen gelukkig zijn als ze vanuit intrinsieke motivatie hun bijdrage aan een betere wereld leveren.

De mens en mensheid heeft slechts een fundamenteel probleem dat een betere wereld in de weg staat: een achterhaald overlevingsmechanisme in ons brein dat triggert op ervaringen uit het verleden.

Dit leidt individueel tot stress, veroorzaakt fricties in relaties en escaleert uiteindelijk tot de wereldwijde problemen waarover we dagelijks horen.

Onze bijdrage

We maken het overlevingsmechanisme en resulterende ineffectieve gedrag real-time zichtbaar door meting van hersenactiviteit. 

Dit helpt om nieuw gedrag uit te proberen en aan te leren.

We helpen deelnemers daarmee om de invloed op hun leven drastisch te vergroten.

Dit resulteert in een fundamentele versnelling van persoonlijke ontwikkeling waarin leven en handelen vanuit intrinsieke motivatie vanzelfsprekend is.

Daarmee komt een betere wereld met iedere deelnemer dichterbij.

Ons team

Marco Karman (Founder Be More You)

In 2009, een paar maanden voordat ik 44 werd heb ik iets ontdekt waardoor ik eindelijk van mijn grootste belemmering afgekomen ben. Voor mezelf en mijn omgeving was dit een hele opluchting. Voor mezelf voelde het alsof ik wakker geworden was in een andere wereld. Mijn quote was 'dit gun ik iedereen!'

Omdat ik zelf ondernemer was, heb ik mijn collega's de mogelijkheid geboden om hetzelfde mee te maken. Aangestoken door mijn enthousiasme heeft iedereen hier gebruik van gemaakt. Het resultaat? Zo'n 40% van mijn collega's waren daardoor ook in staat om over hun eigen schaduw te stappen.

Het hele proces maakte grote indruk op mij. In februari 2010 werd ik midden in de nacht klaarwakker met de gedachte 'dit ligt op mij te wachten om in de wereld te zetten'. Dat gevoel was zo sterk dat ik de volgende dag zowel mijn vrouw als mijn zakelijk compagnon heb geïnformeerd dat ik een nieuw bedrijf op ging richten: Be More You.

Agnes Jongerius (Executive coach)

'Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt.‘ De eerste zinnen uit de inaugurele Rede voor het Presidentschap van Nelson Mandela in 1991 draag ik al jaren met me mee.

Als we in onze kracht gaan staan, zijn we in staat wonderen te verrichten. Wat mij blij maakt is het onderzoeken wat in mensen omgaat. Mensen op een speelse en humorvolle wijze uitdagen om in hun kracht te komen. Ik kan scherp en duidelijk zijn, heb een goeie intuïtie en durf te ontregelen.

Ik schud mensen door elkaar met pittige feedback en geef ze ook alle ruimte om hun eigen waarheden te laten vinden. Met als enige doel: de ander in het licht te zetten dat hij of zij is.

Renee van Sonsbeek (Executive coach)

Wat mij inspireert is dat ik met onze krachtige methode werkelijk kan bijdragen aan het geluk van een ander mens. Want je gelukkig voelen is in mijn ogen het mooiste dat er is in dit leven.

Mijn persoonlijke weg naar geluk was een zoektocht met vele hobbels maar het is echt waar; de meest moeilijke gebeurtenissen in mijn leven hebben mij sterker, wijzer en zachter gemaakt. Ik geniet van mijn werk. Het geeft me energie. Ik vind het zo mooi dat mensen zich openstellen vanuit het verlangen om stapjes in de richting van hun geluk te zetten, wat dat op dat moment ook is.

Als coach ben ik graag bij dit proces betrokken. Ik ben open, volg mijn intuÏtie en schroom de confrontatie niet. Mijn missie is geslaagd als jij in je kracht gaat staan. Daar kan ik van genieten.

Caroline Klooster (Executive coach)

De verbinding die ik met mensen heb en mijn bijdrage aan hun positieve ontwikkeling inspireren mij enorm. Ik denk dat we allemaal de mogelijkheid hebben om het mooiste uit onszelf te halen. Vanuit ontspanning, balans en met een knipoog. En zo ontdekken, worden en vervolgens zijn wie je bent, in open verbinding met de mensen om je heen.

Ik geloof sterk, dat iedereen die zichzelf ontwikkelt, ook bijdraagt aan de ontwikkeling van het grotere geheel. Bij Be More You ben ik dagelijks aan het werk met mensen, die een stap vooruit willen zetten, die open zijn in wat ze weerhoudt en wat ze willen. En tijdens de training ontdekken dat een wezenlijke stap kunnen zetten in hun ontwikkeling eigenlijk veel makkelijker én leuker is dan ze aanvankelijk dachten. Geweldig om te zien.

Onze belangrijkste programma's in 1 oogopslag

2-daags individueel basis

Je hersenactiviteit laat direct zien wanneer je uit balans wordt gebracht.

Je traint ter plekke in de simulator setting hoe je dat zelf kunt herstellen: door te leren om bewust niet te reageren op de triggers, krijgt je brein de ruimte om de balans te herstellen.

Je ervaart rust en ruimte. Een ontspannen brein is ook een voorwaarde om te leren.

4-daags individueel vervolg

Je bent gevormd door je verleden. Dat wat je vroeger hebt meegemaakt, veroorzaakt vaak ineffectief gedrag vandaag.

Voor echte ontwikkeling wil je ook dat situaties die bewust of onbewust reflexen uit het verleden triggeren, je niet meer uit balans brengen.

We maken je dieperliggende triggers in je brein zichtbaar, zodat je jouw ingesleten patronen kunt doorbreken.

3-daags teamontwikkeling

Alsof samen altijd makkelijk is… We gebruiken vaak maar een fractie van het potentieel van een team. Team performance kan veel meer zijn dan de som van de effectiviteit en productiviteit van de individuele teamleden. In de praktijk remt complexe interactie van individueel- en groepsgedrag de werkelijke meerwaarde.

Daarom is ons teamontwikkelingsplan een combinatie van bewezen teamtools met de kracht van het individuele programma. Dé techniek waarmee persoonlijke, onderbewuste reflexen, de oorzaak van ineffectief gedrag, voor het eerst zichtbaar worden.