Wat is onzekerheid?

Marco Karman

Iedereen heeft wel eens last van onzekerheid. Onzekerheid kan zich op veel verschillende gebieden voordoen. Je kan bijvoorbeeld onzeker zijn over je prestaties, je uiterlijk, of in een relatie. Onzekerheid veroorzaakt veel stress en beïnvloed jouw prestaties en relaties.

Van onzekerheid naar zekerheid

De volgende tips kunnen je helpen om met jouw onzekerheid aan de slag te gaan.

  • Accepteer je onzekerheden: Het is van belang om eerst te accepteren dat je je onzeker voelt voordat je met jouw onzekerheid aan de slag kan.
  • Praat erover: Door over jouw onzekerheid te praten, zal je ontdekken dat je niet enige bent die onzeker is en dat maakt het echt makkelijker.
  • Geef jezelf de ruimte om je te ontwikkelen: Jij mag leren met vallen en opstaan en onzekerheid mag daar best bij horen. Onzekerheid kan in veel gevallen een teken van groei zijn.
  • Leer jezelf kennen: Het helpt als je weet op welk gebied jouw krachten liggen en wat je nog verder zou willen ontwikkelen. Zelfkennis zorgt ervoor dat je onzekerheid op veel gebieden vanzelf al minder wordt.
  • Stel jezelf een vraag: Wanneer je merkt dat je heel onzeker bent, helpt het om jezelf te vragen: “Wat zou ik nu doen als ik heel zelfverzekerd zou zijn?”. Of je stel jezelf voor wat je jouw beste vriend of vriendin zou adviseren als hij of zij in deze situatie zou zitten.

Zelf aan de slag met jouw onzekerheid?

Als je merkt dat het moeilijk is om zelf je onzekerheid te verminderen, is het tijd om hier verder mee aan de slag te gaan. Los komen van oude patronen is vaak erg moeilijk. Je moet heel vaak en heel bewust oefenen om nieuw gedrag in te slijten en dat kan veel tijd in beslag nemen. Daar kun je alle hulp bij gebruiken! Be More You biedt deze hulp door middel van breintrainingen en ervaren coaches. Neem snel contact op en ga weer zelfverzekerd door het leven.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken