Luisteren is underrated: 5 manieren om je luisterskills te verbeteren

Marco Karman

Begrijpen en begrepen worden: het is misschien wel één van de belangrijkste sociale behoeften van de mens. Vrij vaak zijn we bezig met hoe we informatie beter kunnen zenden (cursussen, workshops en trainingen om beter te leren spreken/presenteren zijn er in overvloed en worden als zeer belangrijk bestempeld wanneer je je carrière vooruit wilt helpen), maar zelden krijgt het onderwerp ‘informatie ontvangen’ de aandacht die het verdient.

Door alle commotie rondom leren spreken, wordt luisteren ondergesneeuwd en genegeerd. Niet alleen horen wat iemand zegt, maar écht goed kunnen luisteren is een vaardigheid die je zeker verder zal helpen. Daarom 5 tips om je luister skills te verbeteren.

Wees helemaal in het hier en nu

Heb je wel eens meegemaakt dat je tegen iemand aan het praten was, maar je overduidelijk merkte dat diegene afgeleid was en dus niet echt naar je luisterde? Grote kans dat het antwoord voor iedere lezer van dit blog ‘ja’ is, want we leven in een wereld waarin er steeds meer afleiding (‘ruis’) is. Wanneer je merkt dat iemand niet naar je luistert, word je misschien boos en sluit je het gesprek. De meeste mensen ervaren het namelijk als vervelend, frustrerend en respectloos wanneer hun gesprekspartner niet met zijn of haar aandacht bij het gesprek is.

Het is enorm belangrijk dat wanneer iemand tegen je spreekt, je volledig 'mentaal aanwezig' bent. Heb je iets anders aan je hoofd? Moet je een telefoontje plegen? Laat dit dan vooral even weten en geef het expliciet aan wanneer je weer volledig in staat bent te luisteren. Dit geeft een zekere openheid en eerlijkheid naar de spreker, die hij/zij ongetwijfeld zal waarderen.

Daarbij: als je aan het luisteren bent, let dan niet alleen op de gebruikte woorden, maar ook op de toon, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Dit zal je informatie geven die net zo belangrijk (of nog belangrijker) is als de gekozen woorden. Wees ook niet bang om hier af en toe aan te refereren: 'joh, je ziet er wat bezorgd uit, klopt dat?'. Dit laat des te meer zien dat je aandacht hebt voor de spreker.

Verplaats jezelf in de ander

Verplaats jezelf eens in de situatie van de ander. Je wilt alleen even een luisterend oor, iemand die interesse toont. Probeer dan ook, wanneer de ander spreekt, je best te doen om te denken aan waarom iemand bepaalde dingen zou kunnen zeggen (ook wanneer je het niet met de uitspraken eens bent). Bedenk eens wat voor leven de ander heeft en welke uitdagingen hij of zij zal zijn tegengekomen. Mensen zullen waarderen dat je je best doet om een open mind te hebben.

Laat de spreker weten dat je belangrijke punten hebt gehoord

Soms is het lastig om bij de les te blijven wanneer iemand lang aan het woord is. Onze gedachten dwalen al snel af wanneer een boodschap langer dan een minuut (!) is. Probeer, wanneer dit gebeurt, een aantal sleutelstukken op te pikken uit het gesprek. Wanneer degene klaar is met spreken, kun je hierop terugkomen en de persoon duidelijk maken dat je hebt opgelet (ook als je niet ieder detail hebt opgeslagen). Je zal worden vergeven voor het feit dat je niet alles hebt onthouden, omdat duidelijk is dat je wel je best hebt gedaan en aandacht hebt getoond! Probeer jezelf, wanneer je niet veel hebt kunnen onthouden, nooit uit een situatie te bluffen door zelf dingen in te vullen. Dit heeft een averechts effect, omdat het laat zien dat je niet goed hebt opgelet. Biecht in plaats daarvan op dat je de draad bent kwijtgeraakt en vraag de spreker om de belangrijkste zaken kort te herhalen.

Oefen actief luisteren

Eén van de grootst gemaakte fouten in luisteren is alvast nadenken over wat je antwoord zal zijn. Vanaf het moment dat je hiermee start, luister je alleen nog naar je eigen gedachten en niet meer naar wat je gesprekspartner aan het vertellen is. Probeer je volledig te focussen op wat de persoon zegt en beeld je in dat je straks wordt overhoord op de inhoud om jezelf te dwingen alle informatie op te zuigen. Zo weet je zeker dat je écht aan het luisteren bent.

Oefenen? Oefen met een collega of familielid door na het luisteren samen te vatten wat diegene heeft gezegd. Wanneer het doel is om te herhalen wat iemand heeft gezegd in plaats van het formuleren van een antwoord, zal het luisteren je een stuk gemakkelijk af gaan.

Ontwikkel nieuwsgierigheid en drang om te groeien

Mensen die van nature nieuwsgierig en leergierig zijn, zien gesprekken als leermogelijkheden. Ieder persoon waarmee ze praten heeft de potentie om ze iets nieuws te leren en verder te brengen. Ze realiseren zich dat hun eigen blik op de wereld niet altijd de juiste of de enige is en zijn oprecht benieuwd naar wat andere mensen uit verschillende milieus hun kunnen leren. Luisteren naar anderen wordt zo een middel voor zelfontwikkeling!

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken