Hoe kun je jouw zelfvertrouwen vergroten op je werk?

Marco Karman

Zelfvertrouwen vergroten op het werk is een wens die bij veel mensen leeft. Uit recent onderzoek komt naar voren dat hoger opgeleiden gebukt gaan onder een groot gevoel van onzekerheid op hun werk. De meest genoemde reden? Ze krijgen de opdracht om een topprestatie te leveren en als dat lukt (met alle nodige moeite), wordt de eindstreep steeds weer verschoven naar nog meer en nog hogere ‘targets’.

Het is dus nooit goed genoeg en je kunt nooit voldoen aan de verwachting van de opdrachtgever. Als je het nog niet was, dan word je daar wel onzeker van! Zelfvertrouwen vergroten op het werk is dus belangrijk om je goed te voelen, lekker te kunnen werken en om je – in sommige gevallen – niet gek te laten maken!

Zelfvertrouwen vergroten op het werk – waarom zou je?

Nergens anders worden we zo op onze prestaties beoordeeld als op het werk. Je moet goed presteren, want je verdere loopbaan en je salaris zijn ervan afhankelijk. Sommige mensen vinden een dergelijke prestatiedruk heel prettig, maar voor de meeste mensen werkt het eerder remmend dan stimulerend. Het geven van presentaties kan je buikpijn en slapeloze nachten bezorgen. Jezelf verkopen in een sollicitatiegesprek of om opslag vragen: er zijn maar weinig mensen die daar plezier aan beleven.

Je zou kunnen zeggen: “dan doe ik dat toch gewoon niet”, maar meestal leidt dit uiteindelijk ook tot een gevoel van onvrede en frustratie. Je kunt niet doorgroeien zoals je zou willen. Je hebt niet het gevoel dat je eerlijk gecompenseerd wordt voor wat je allemaal doet. En zo kun je vast komen te zitten in een voortdurend heen-en-weer tussen ‘ik wil wel, maar ik durf niet’. Wil je dit voorkomen? Dan zal je je zelfvertrouwen moeten vergroten.

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Wil je meer weten over hoe onze trainingen jou kunnen helpen om je zelfvertrouwen te vergroten?
Neem vandaag nog de stap naar verbetering en ontdek hoe we je op verschillende manieren in staat stellen bij het versneld zetten van je volgende ontwikkelstap:

Zelfvertrouwen vergroten op het werk – zo doe je dat!

Als je je zelfvertrouwen wilt vergroten dan zijn er concrete dingen die je kunt oefenen, iedere dag een stapje, waardoor je na verloop van tijd merkt dat je zekerder wordt van jezelf. Omdat het ook kleine stapjes kunnen zijn, is het voor iedereen haalbaar. Je moet vooral gewoon beginnen!

  1. Weet wat je waard bent

Zelfvertrouwen vergroten is vooral een zaak van bewust zijn waar je dan allemaal op kunt vertrouwen bij jezelf: je kwaliteiten en talenten. Maak een overzicht van eigenschappen en vaardigheden waar je goed in bent (ook buiten je werk!) en maak er een gewoonte van om aan het eind van iedere dag twee dingen te benoemen die goed gingen. Zo verleg je je focus naar dat wat er allemaal wel is, in plaats van ontmoedigd te raken door wat er (nog) niet is.

  1. Stop met uitstellen

Vaak stellen we dingen uit omdat we er tegen op zien. We weten niet meteen hoe het moet en we weten niet zeker of het gaat lukken. Omdat het toch moet gebeuren, zit het de hele dag in je achterhoofd, vreet het energie en bezorgt het je onbewust stress. Bovendien daalt je stemming, omdat je op jezelf loopt te mopperen. Als je eenmaal besluit om de koe bij de horens te vatten, kom je er vaak achter dat het maar 5 minuten werk is en zo gepiept. Achteraf denk je meestal: ‘Heb ik daar nou zo moeilijk over gedaan?’. Je voelt je goed, je voelt je trots, want dit klusje heb je toch mooi geklaard! Het is een bevestiging van jouw kunnen. Dat is goed om je zelfvertrouwen te vergroten.

  1. Laat van je horen

Niets zo frustrerend als een goed idee of een oplossing hebben en dit niet (durven) zeggen. Je ziet hoe projecten mislopen of hoe er eenvoudig winst te behalen is qua tijd of geld, als mensen maar jouw idee zouden weten! Vind een manier om van je te laten horen. Stuur een e-mail naar één van de betrokkenen, vraag een collega het in de vergadering te zeggen of zet die stap zelf door jouw idee te presenteren! Alles is een kwestie van oefenen: óók van je laten horen. Begin klein, breid dit uit, hou vol en na een tijdje wordt het steeds makkelijker. En wat geeft het een kick als je ideeën worden gebruikt en voor goede resultaten zorgen! Dan weet je weer: het is goed dat ik hier ben, ik maak verschil. Dat vergroot je zelfvertrouwen. Doe je dit niet? Dan ontwikkel je geen zelfvertrouwen.

Vrijblijvende afspraak inplannen met Marco Karman - Founder Be More You

Wil je weten hoe je jouw vraagstuk met onze methode aanpakt? In een vrijblijvend gratis adviesgesprek ben ik je luisterend oor en krijg je van mij een aantal tips waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast bespreken we hoe je jouw vraagstuk met onze methode versneld oplost. Je kunt dit gesprek zelf inplannen in mijn agenda:

Onze trainingen

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog en wil je meer weten over hoe onze methodes en trainingen jou of je organisatie kunnen helpen? Of je nu zoekt naar persoonlijke ontwikkeling, efficiënter werken, of het verbeteren van teamdynamiek, wij hebben de expertise en tools om je naar het volgende niveau te tillen. Ontdek hoe je met onze op maat gemaakte oplossingen jouw specifieke uitdagingen aanpakt Neem vandaag nog de stap naar verbetering en ontdek hoe we je op verschillende manieren in staat stellen bij het versneld zetten van je volgende ontwikkelstap.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken