Wat zijn hersengolven?

Marco Karman

Onze hersenen produceren de hele dag door hersengolven. Hersengolven zijn te meten door middel van een elektro-encefalogram (EEG). Hersengolven zijn opgedeeld in delta, theta, alpha, beta en gamma hersengolven. Deze hersengolven hebben allemaal hun eigen trillingsintensiteit en deze drukken we uit in Herz (Hz), het aantal trillingen per seconde.

Betekenis van hersengolven

Delta (0,5 – 4 Hz): diepe slaap
Delta golven zijn de meest trage golven die door onze hersenen geproduceerd worden. Deze hersengolven worden geproduceerd wanneer we in diepe slaap zijn en zorgen ervoor dat ons lichaam in een optimale staat is om te helen.

Theta (4 -8 Hz): meditatie en diepe ontspanning
Theta golven worden geproduceerd vlak voor we in slaap vallen en dromen. Theta hersengolven zorgen voor een diepe ontspanning en ruimte voor creativiteit en inzicht.

Alpha (8 -12 Hz): ontspannen alertheid
Alpha hersengolven zorgen voor een ontspannen maar alert gevoel. Je voelt je rustig en er is ruimte voor creativiteit

SMR (12-15 Hz): mentale alertheid, fysieke ontspanning
SMR hersengolven worden aangemaakt bij fysieke rust en een ontspannen bewustzijn van het lichaam.

Beta (15-32 Hz): focus, aandacht, angst,
Beta golven zijn in te delen in lage en hoge beta hersengolven. Lage beta hersengolven (15-22 Hz) zorgen voor aandacht en focus. Hoge beta hersengolven (22 -32 Hz)zorgen voor stress, hyperalertheid en angst.

Gamma (38 – 42 Hz): zeer alert en gefocust
Gamma hersengolven worden geproduceerd door onze hersenen als we een topprestatie moeten neerzetten.

Hersengolven weer in balans brengen?

Als de hersengolven uit balans zijn kan dit voor veel verschillende klachten zorgen. Gelukkig is hier wel op eenvoudige wijze wat aan te doen. Neurofeedback traint de hersenen zodat de hersengolven weer in balans komen. Be More You kan jouw hersengolven meten en ook weer in balans brengen door middel van training.

Vrijblijvende afspraak inplannen met Marco Karman - Founder Be More You

Wil je weten hoe je jouw vraagstuk met onze methode aanpakt? In een vrijblijvend gratis adviesgesprek ben ik je luisterend oor en krijg je van mij een aantal tips waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast bespreken we hoe je jouw vraagstuk met onze methode versneld oplost. Je kunt dit gesprek zelf inplannen in mijn agenda:

Onze trainingen

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog en wil je meer weten over hoe onze methodes en trainingen jou of je organisatie kunnen helpen? Of je nu zoekt naar persoonlijke ontwikkeling, efficiënter werken, of het verbeteren van teamdynamiek, wij hebben de expertise en tools om je naar het volgende niveau te tillen. Ontdek hoe je met onze op maat gemaakte oplossingen jouw specifieke uitdagingen aanpakt Neem vandaag nog de stap naar verbetering en ontdek hoe we je op verschillende manieren in staat stellen bij het versneld zetten van je volgende ontwikkelstap.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken