Hoe meet je hersenactiviteit?

Marco Karman

Wat je hersenen precies doen, kan je aan de buitenkant niet zien, maar dit is met speciale apparatuur wel te meten. Hersenen bestaan uit hersencellen, ook wel neuronen genoemd. Neuronen geven informatie aan elkaar door en verwerken op deze manier een grote hoeveelheid informatie. Op het moment dat neuronen informatie aan elkaar doorgeven, komt daar een klein elektrisch stroompje bij vrij. Als de stroompjes van de hersenen sterk genoeg zijn, kun je deze aan de buitenkant van het hoofd meten.

Dit wordt gemeten met behulp van elektrodes die op het hoofd worden geplakt. De elektrische activiteit van de hersenen wordt dan zichtbaar in de vorm van een EEG-signaal.

Welke informatie geeft jouw hersenactiviteit?

Hersenactiviteit die uit balans is geeft vaak klachten. Na de meting wordt er gekeken welke hersenactiviteit uit balans is en dit geeft onder andere informatie over concentratievermogen, stress, piekeren en burn-out. Door middel van neurofeedback training wordt deze hersenactiviteit weer in balans gebracht.

Neurofeedback

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Door de hersenactiviteit weer in balans te brengen door middel van training, zullen de klachten ook verdwijnen. Zo is neurofeedback effectief bij stress, burn-out, concentratieproblemen en slaapproblemen. Neurofeedback wordt ook toegepast voor prestatie verbetering van topsporters of zakenmensen.

Meer weten over het meten en trainen van hersenactiviteit?

Wil jij in een korte periode meer balans in jouw leven en op het werk. Of wil je met meer gemak leiding geven? Neem dan contact op met Be More You en ervaar wat het meten van jouw hersenactiviteit en het trainen van jouw hersenen voor jou kan betekenen.

>> Bekijk onze trainingen

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Voornaam
Achternaam
E-mail*

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. Tot 1000x sneller leren zonder zoekwerk van jezelf of je coach.

BrainRouting is 100% objectief en hiermee doorbreek je moeiteloos ongewenste patronen.

Beoordeeld met een 9,3 door 1000+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert BrainRouting op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken