Hoe meet je hersenactiviteit?

Marco Karman

Wat je hersenen precies doen, kan je aan de buitenkant niet zien, maar dit is met speciale apparatuur wel te meten. Hersenen bestaan uit hersencellen, ook wel neuronen genoemd. Neuronen geven informatie aan elkaar door en verwerken op deze manier een grote hoeveelheid informatie. Op het moment dat neuronen informatie aan elkaar doorgeven, komt daar een klein elektrisch stroompje bij vrij. Als de stroompjes van de hersenen sterk genoeg zijn, kun je deze aan de buitenkant van het hoofd meten.

Dit wordt gemeten met behulp van elektrodes die op het hoofd worden geplakt. De elektrische activiteit van de hersenen wordt dan zichtbaar in de vorm van een EEG-signaal.

Welke informatie geeft jouw hersenactiviteit?

Hersenactiviteit die uit balans is geeft vaak klachten. Na de meting wordt er gekeken welke hersenactiviteit uit balans is en dit geeft onder andere informatie over concentratievermogen, stress, piekeren en burn-out. Door middel van neurofeedback training wordt deze hersenactiviteit weer in balans gebracht.

Neurofeedback

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Door de hersenactiviteit weer in balans te brengen door middel van training, zullen de klachten ook verdwijnen. Zo is neurofeedback effectief bij stress, burn-out, concentratieproblemen en slaapproblemen. Neurofeedback wordt ook toegepast voor prestatie verbetering van topsporters of zakenmensen.

Meer weten over het meten en trainen van hersenactiviteit?

Wil jij in een korte periode meer balans in jouw leven en op het werk. Of wil je met meer gemak leiding geven? Neem dan contact op met Be More You en ervaar wat het meten van jouw hersenactiviteit en het trainen van jouw hersenen voor jou kan betekenen.

>> Bekijk onze trainingen

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Nieuwsgierig geworden naar onze aanvliegroute voor versnelde en blijvende ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD