Wat is focus?

Marco Karman

Zonder focus ben je snel afgeleid en is het veel moeilijker om je doelen te halen binnen de gestelde tijd.

Hoe krijg ik meer focus?

De volgende punten zijn van belang bij het ontwikkelen van focus:

  1. Deel je tijd goed in: Time management is heel belangrijk als je wilt leren focussen. Je kan namelijk niet focussen als je steeds op de klok moet kijken of je alles wel afkrijgt wat je wil doen.
  2. Zorg voor motivatie: Zonder motivatie kan je niet focussen. Richt je op de voordelen waar je van kan profiteren als je de taak hebt afgerond. De motivatie die hierdoor ontstaat, zorgt direct voor meer focus.
  3. Doe regelmatig concentratie oefeningen: Door het doen van mindfulness oefeningen train je jezelf om meer in het hier en nu te blijven en met je gedachten bij de activiteit te blijven die je op dat moment doet.
  4. Verwijder alle afleidingen: Het is makkelijker om afleidingen te weerstaan als je ze niet kan zien of horen. Leg je telefoon in de la van je bureau en schakel het geluid uit, dan heb je ook niet steeds de neiging op erop te kijken.
  5. Zorg goed voor jezelf: Zorg voor voldoende slaap en gezonde voeding. Dit zorgt voor meer energie en daardoor kan je beter focussen.
  6. Denk positief: Negatief denken kost heel veel energie en dat vermindert je focus.

Meer focus trainen

Heb jij het idee dat je te weinig focus hebt en heel snel afgeleid bent, waardoor je jouw doelen niet op tijd kan afronden? Dan is er goed nieuws want focus is te trainen! Be More You biedt leiderschapstrainingen aan leidinggevenden binnen bedrijven. Door een combinatie van breintrainingen en coaching is jouw focus binnen een korte tijd weer optimaal.

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Nieuwsgierig geworden naar onze aanvliegroute voor versnelde en blijvende ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD