Wat is focus?

Marco Karman

Zonder focus ben je snel afgeleid en is het veel moeilijker om je doelen te halen binnen de gestelde tijd.

Hoe krijg ik meer focus?

De volgende punten zijn van belang bij het ontwikkelen van focus:

  1. Deel je tijd goed in: Time management is heel belangrijk als je wilt leren focussen. Je kan namelijk niet focussen als je steeds op de klok moet kijken of je alles wel afkrijgt wat je wil doen.
  2. Zorg voor motivatie: Zonder motivatie kan je niet focussen. Richt je op de voordelen waar je van kan profiteren als je de taak hebt afgerond. De motivatie die hierdoor ontstaat, zorgt direct voor meer focus.
  3. Doe regelmatig concentratie oefeningen: Door het doen van mindfulness oefeningen train je jezelf om meer in het hier en nu te blijven en met je gedachten bij de activiteit te blijven die je op dat moment doet.
  4. Verwijder alle afleidingen: Het is makkelijker om afleidingen te weerstaan als je ze niet kan zien of horen. Leg je telefoon in de la van je bureau en schakel het geluid uit, dan heb je ook niet steeds de neiging op erop te kijken.
  5. Zorg goed voor jezelf: Zorg voor voldoende slaap en gezonde voeding. Dit zorgt voor meer energie en daardoor kan je beter focussen.
  6. Denk positief: Negatief denken kost heel veel energie en dat vermindert je focus.

Meer focus trainen

Heb jij het idee dat je te weinig focus hebt en heel snel afgeleid bent, waardoor je jouw doelen niet op tijd kan afronden? Dan is er goed nieuws want focus is te trainen! Be More You biedt leiderschapstrainingen aan leidinggevenden binnen bedrijven. Door een combinatie van breintrainingen en coaching is jouw focus binnen een korte tijd weer optimaal.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken