Emotionele blokkade lichamelijke klachten

Anya van Til

Symptomen van een emotionele blokkade: hoe herken je ze? 

Emotionele blokkades hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Ze weerhouden ons van het ervaren van vreugde, voldoening en zelfs liefde. Maar hoe herken je deze emotionele blokkades? In dit artikel gaan we in op de symptomen van emotionele blokkades en hoe je ze kunt herkennen. 

Wat zijn emotionele blokkades? 

Een emotionele blokkade is een barrière die ons ervan weerhoudt om bepaalde emoties te voelen of te uiten. Er zijn verschillende redenen waardoor de blokkades ontstaan, vaak hebben ze te maken met stress of angst. Ze belemmeren ons in het dagelijks leven en in onze relaties met anderen. 

Emotionele blokkades leiden tot gevoelens van leegte, verdriet, woede of angst. Ze kunnen ook fysieke symptomen veroorzaken, zoals hoofdpijn, maagklachten of vermoeidheid. 

Zorgen maken op kantoor door emotionele blokkade. Stress

Wat zijn de symptomen van emotionele blokkades? 

Bij de meest voorkomende symptomen: 

  • Ervaar je chronische vermoeidheid of gebrek aan energie? 

  • Ervaar je gevoelens van verdriet, woede of angst die niet lijken te verdwijnen? 

  • Heb je moeite met concentreren of helder denken? 

  • Heb je problemen met slapen, zoals slapeloosheid of nachtmerries? 

  • Ervaar je gevoelens van leegte of onvervuldheid? 

Deze symptomen van emotionele blokkade variëren van persoon tot persoon en in sommige gevallen zijn het symptomen van andere gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om hulp te zoeken als je deze symptomen ervaart. 

Hoe herken je een emotionele blokkade? 

Het herkennen van een emotionele blokkade kan een uitdaging zijn, omdat de symptomen vaak subtiel en moeilijk te identificeren zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen een emotionele blokkade te herkennen: 

  • Let op veranderingen in je stemming of gedrag. Als je merkt dat je vaak verdrietig, boos of angstig bent zonder duidelijke reden, kan dit een teken zijn van een emotionele blokkade. 

  • Let op fysieke symptomen. Emotionele blokkades kunnen ook fysieke symptomen veroorzaken, zoals hoofdpijn, maagklachten of vermoeidheid. 

  • Let op je relaties met anderen. Als je merkt dat je moeite hebt met het aangaan of onderhouden van relaties, kan dit een teken zijn van een emotionele blokkade. 

emotionele blokkades lichaam emotionele blokkade middenrif even uitrusten op de trap door emotie stoom afblazen.

Als je vermoedt dat je een emotionele blokkade hebt, is het belangrijk om hulp te zoeken. Een therapeut of coach kan je helpen om de oorzaak van je blokkade te identificeren en je strategieën te geven om ermee om te gaan. 

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Wil je meer weten over hoe onze trainingen jou kunnen helpen om je emotionele blokkades op te heffen?
Neem vandaag nog de stap naar verbetering en ontdek hoe we je op verschillende manieren in staat stellen bij het versneld zetten van je volgende ontwikkelstap:


Conclusie 

Emotionele blokkades kunnen een grote impact hebben op je leven, maar met de juiste hulp en ondersteuning kan je leren om emotionele blokkades te herkennen en te overwinnen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de symptomen van emotionele blokkades en om hulp te zoeken als je denkt dat je er een hebt. 

Onthoud dat het oké is om hulp te vragen. We hebben allemaal wel eens hulp nodig, en het is geen schande om ondersteuning te vragen als je het moeilijk hebt. Dus als je denkt dat je een emotionele blokkade hebt, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Je bent het waard om je best mogelijke leven te leiden. 

Ontdek de kracht van BrainRouting 

Voel je je belemmerd door emotionele barrières? Be More You biedt een unieke kans om je persoonlijke ontwikkeling naar een hoger niveau te tillen met onze BrainRouting-methode. Tijdens een individuele 2-daagse training op één van onze locaties midden in de natuur, krijg je inzicht en train je je hersenactiviteit. Zo werk je intensief en effectief aan duurzame gedragsveranderingen.  
Met een op maat gemaakt programma, gericht op jouw doelen, garanderen wij een versnelde ontwikkeling van persoonlijke groei.  
Begin je weg naar een vervuld leven zonder emotionele blokkades en meld je aan voor een adviesgesprek of lees meer over persoonlijke ontwikkeling dankzij BrainRouting. 

 

Vrijblijvende afspraak inplannen met Marco Karman - Founder Be More You

Wil je weten hoe je jouw vraagstuk met onze methode aanpakt? In een vrijblijvend gratis adviesgesprek ben ik je luisterend oor en krijg je van mij een aantal tips waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast bespreken we hoe je jouw vraagstuk met onze methode versneld oplost. Je kunt dit gesprek zelf inplannen in mijn agenda:

Onze trainingen

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog en wil je meer weten over hoe onze methodes en trainingen jou of je organisatie kunnen helpen? Of je nu zoekt naar persoonlijke ontwikkeling, efficiënter werken, of het verbeteren van teamdynamiek, wij hebben de expertise en tools om je naar het volgende niveau te tillen. Ontdek hoe je met onze op maat gemaakte oplossingen jouw specifieke uitdagingen aanpakt Neem vandaag nog de stap naar verbetering en ontdek hoe we je op verschillende manieren in staat stellen bij het versneld zetten van je volgende ontwikkelstap.

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken