Wat is een EEG?

Marco Karman

EEG is een afkorting van elektro-encefalogram. Een EEG is een onderzoek waarbij hersenactiviteit elektrisch wordt gemeten. Het is geen behandelmethode, het is een meting. Elektroden op het hoofd registreren elektrische activiteit (hersengolven) in de hersenen met een frequentie tot 80 Hertz (Hz). Er wordt zowel gekeken naar normale activiteit van de hersenen (zoals bij een gezond persoon), als naar afwijkende activiteit, verschijnselen die normaal niet thuishoren in een EEG.

Hoe wordt een EEG gemaakt?

Tijdens het maken van een EEG wordt hersenactiviteit gemeten met elektroden. Dit zijn kleine metalen plaatjes die via een draadje zijn verbonden met een versterker. De elektroden worden met een pasta op het hoofd geplakt, los of in een soort badmuts.

Welke informatie geeft een EEG?

Het EEG geeft informatie over de balans in de hersenen en waar er in de hersenen problemen zijn. Dit geeft direct inzicht in de sterke en zwakke kanten van iemand. Zo krijg je door het maken van een EEG bijvoorbeeld inzicht in concentratievermogen, focus, mentale weerbaarheid en het stresslevel. Door het meten van de hersenactiviteit wordt je onderbewuste gedrag zichtbaar. Door het onbewuste bewust te maken worden de hersenen getraind en kan je echte stappen in jouw ontwikkeling zetten.

Beter presteren door inzicht in hersenactiviteit door het maken van een EEG

Be More You biedt leiderschapsontwikkeling aan leidinggevenden door middel van het maken van een EEG en een training met een coach. Hierdoor krijg je inzicht in jouw hersenactiviteit en kunnen disbalansen in de hersenen gericht getraind worden zodat jouw leiderschapskwaliteiten zullen verbeteren. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige coach van Be More You

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Nieuwsgierig geworden naar onze aanvliegroute voor versnelde en blijvende ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD