Wat is de cirkel van betrokkenheid?

Marco Karman

Alles waar jij tijd en aandacht aan schenkt zit in jouw Cirkel van Betrokkenheid. Vanzelfsprekend zitten er dus ook dingen in deze cirkel die je graag zou willen aanpakken, maar waar je geen invloed op hebt. Dingen waar je wel invloed op hebt zitten in de cirkel van invloed. Stephen Covey heeft van dit principe een model gemaakt. Hij tekende een cirkel. Deze cirkel omvat alle dingen waar jij je betrokken bij voelt , de cirkel van betrokkenheid. In die cirkel tekende hij een kleinere cirkel. Deze cirkel bevat alle dingen waar je je betrokken bij voelt én waar je invloed op hebt, de cirkel van invloed.

Wees je bewust van jouw cirkel van betrokkenheid

Door een cirkel van betrokkenheid te maken kun je makkelijker ‘nee’ zeggen tegen dingen waar je niet bij betrokken wilt zijn. Je kunt op die manier makkelijker afstand nemen en loslaten. Zo hou je energie over voor dingen waar je wel invloed op hebt,

Wil jij meer inzicht in jouw cirkel van betrokkenheid?

Als jouw cirkel van betrokkenheid veel groter is dan jouw cirkel van invloed, levert dat veel stress en frustratie op. Een training bij Be More You geeft jou meer inzicht in jouw cirkel van betrokkenheid en helpt jou om een betere balans te vinden tussen de cirkel van betrokkenheid en de cirkel van invloed.

Ontdek hoe je jouw ontwikkeling versnelt

Nieuwsgierig geworden naar onze aanvliegroute voor versnelde en blijvende ontwikkeling? We vertellen je er graag meer over.

Laat je inspireren

Download hier gratis onze whitepaper.

"Zonder enige twijfel a life changing experience"

Frans van Noort, CEO OMD