3 tips bij baanonzekerheid, ook wanneer je nooit last van stress had

Marco Karman

Je hebt het goed voor elkaar! Een mooi huis in een gezellige buurt, een fantastisch gezin dat achter je staat. Je geniet van fijne vakanties en leuke weekendjes weg en hebt veel vrienden om in het weekend mee af te spreken. Ook niet onbelangrijk: je gaat iedere dag écht met plezier naar je werk. Met een team van collega’s werk je aan leuke uitdagingen. Er wordt hard gewerkt, maar er is genoeg ruimte voor een grapje of een vrijdagmiddag borrel op zijn tijd.

Het is dan ook een enorme schok wanneer je baas komt vertellen over de financiële problemen van het bedrijf.

Actueel probleem

Perry Sport, Dixons, Halfords, Schoenenreus, Mexx, zelfs ‘onze’ vertrouwde V&D: de afgelopen maanden horen we in het nieuws bijna dagelijks over genoodzaakte fusies, (dreigende) faillissementen en pogingen tot het maken van een doorstart bij bekende bedrijven. Leegstand in de stadscentra wordt mede hierdoor een steeds groter probleem. Nu steeds minder mensen het stadscentrum opzoeken (mede door het verminderde aanbod, maar bijvoorbeeld ook door online concurrentie), krijgen ook andere ondernemers het nog zwaarder. Toegenomen spanningen bij vele werkgevers én werknemers lijken onvermijdelijk.

Stress bij professionals in een onzekere wereld

Dus, daar sta je dan: gisteren nog enthousiast aan het werk en vandaag ruim je je werkplek leeg. Een enthousiaste werknemer met de nodige ervaring en nu opeens noodgedwongen op straat door invloeden buiten jouw bereik. Het is helaas voor steeds meer mensen de realiteit. Jong of oud, hoog of laag opgeleid, de wereld verandert tegenwoordig sneller dan sommige bedrijven kunnen bijhouden. De onzekerheid die dit met zich meebrengt, kan iedereen beïnvloeden. Het last in, first out principe wordt al lang niet altijd meer gevolgd, dus ook het hebben van ervaring kan de meesten niet meer gerust stellen. Stress kan een gevolg zijn, ook als je hier nog nooit eerder last van hebt gehad.

Spanning door externe invloeden

Een bedrijf hoeft niet over de kop te gaan om spanningen te ervaren die nieuw voor je zijn. Meer werk doen met evenveel (of minder) collega’s, hogere druk vanuit het management team of opeens meer (of andere) verantwoordelijkheden krijgen kan er ook voor zorgen dat je zorgen ontwikkelt die er eerder niet waren.

Ook dit recente artikel over ziekteverzuim onder politieagenten beschrijft hoe reorganisatie, werkstress en werkgerelateerde psychische problemen kunnen zorgen voor spanningen bij agenten die voor hun functie sterk in hun schoenen zouden moeten staan. Hoewel de één vatbaarder is voor stress dan de ander, kan iedereen er op deze onverwachte manier mee te maken krijgen. We delen graag een aantal tips over hoe om te gaan met onzekere gevoelens over je baan:

Tip 1: Omarm verandering (maar niet altijd)

Tegenwoordig komen er meer en meer ontwikkelingen op ons af, vaak ook nog eens in rap tempo. Nieuwe technologie is bijvoorbeeld vaak de onderliggende reden van veranderingen die we in ons werk tegen komen. Bedenk maar: naast Facebook, Twitter en LinkedIn krijgt de marketeer nu ook de opdracht om eens naar SnapChat te kijken. Ondernemers worden gedwongen hun winkelformule aan te passen vanwege het succes van de webshops.

Kijk uit dat je niet op iedere ‘rijdende trein’ probeert te springen, maar maak vooral ook niet de fout om (vanuit frustratie, koppigheid of wanhoop) op het perron te blijven staan. Schat in welke veranderingen voor jou en het bedrijf interessant zijn en probeer hier zo open en onbevooroordeeld mogelijk in mee te gaan. Je collega’s en leidinggevenden zullen je hierom waarderen.

Tip 2: Loop jezelf niet voorbij

Het is natuurlijk fantastisch als tip 1 je kan helpen de bewuste keuze te maken om open te staan voor relevante veranderingen en geen energie te verspillen in het afzetten tegen ontwikkelingen die je worden opgelegd. Het is echter verre van de bedoeling dat je doorslaat in het ten koste van jezelf pleasen van alle collega’s uit angst je baan te verliezen. Daarbij is het goed om jezelf af te vragen: zijn mijn zorgen wel reëel, zijn er aanwijzingen dat mijn baan op de tocht staat? Of het antwoord nu ja of nee is: haal het beste uit jezelf, maar maak jezelf niet gek.

Tip 3: Accepteer dat je soms moet accepteren 

Wanneer algemeen bekend is dat jouw bedrijf of het bedrijf waar je werkt in zwaar weer verkeert, zal dat ongetwijfeld invloed hebben op de onderlinge sfeer. Iedereen zal anders reageren op de onzekerheid, maar het is belangrijk dat je je realiseert dat jullie je in hetzelfde schuitje bevinden. Hoe moeilijk de situatie ook kan zijn, je samen kunnen weren tegen ‘het kwaad’ brengt een sterk samenhorigheids- en teamgevoel met zich mee. Het zal je verbazen waar positieve teamspirit je kan brengen en bedenk je ook: door de moed op te geven wordt de situatie sowieso niet beter.

Meer weten?

Deel dit artikel in je netwerk:

Hoe doorbreek je ineffectieve ingesleten patronen snel en definitief?

Ontdek wat heeft je brein te maken met persoonlijk leiderschap en jouw gedrag als professional. 

Download nu onze gratis whitepaper.

Versnelde ontwikkeling van persoonlijk leiderschap in 2 dagen. 

Het fundament van iedere ontwikkelstap is het doorbreken van niet helpende patronen.
Exclusieve executive coaching in combinatie met het trainen van je hersenactiviteit.

Beoordeeld met een 9,3 door 1250+ deelnemers

Ik vind het effect van deze training op mezelf, mijn privé– en zakelijke omgeving ronduit verbluffend. Hierdoor komen de kwaliteiten van alle medewerkers veel meer tot hun recht en worden er betere resultaten behaald binnen ons bedrijf. Dit terwijl het op dit moment in mijn leven drukker is dan ooit tevoren. Van mijn gezin hoor ik ook dat ik “echt thuis” ben (in plaats van verzonken in gedachten of aan het werk).

Piet van Vugt 

CEO Pink Elephant

Piet van Vugt

De belangrijkste doelstelling voor mijn training was om meer voldoening te halen uit de kwaliteit van het door mij geleverde werk. Ik ervaar nu iedere keer weer dat de weg naar negatieve gedachten definitief is afgesloten.

Ik geniet van complimenten van anderen en reflecteer mijn eigen functioneren nu veel objectiever. Missie geslaagd: bevrijd van onnodige zelfkritiek!

Monique Ooms

Gespreksleider
en tekstschrijver

Ik heb een beter en breder inzicht gekregen in wat er om me heen gebeurt en hoe ik daar mee om kan gaan. Hierdoor reageer en acteer ik bewust, maar door de training inmiddels ook vanzelf anders in bepaalde situaties dan voor de trainingen. Hierdoor heb ik meer rust voor mezelf gecreëerd en kan ik beter dingen loslaten.

Frank van Donk

Directeur
Schadegarant

Directeur Schadegarant

Vooraf was ik kritisch over een dergelijke training.. Achter heeft de investering van twee dagen ‘BrainRouting’ mij directe meerwaarde geleverd. Direct trainen op je brein is verbazingwekkend verhelderend. Het was inspirerend, vernieuwend en confronterend.

Eelco Liebrand 
Group HRD Manager

Royal Boon Edam

Pjotr Hoekstra

Naar de essentie: voelen, ervaren, realiseren i.p.v. denken. De rest is bijzaak. Dit is het fundament van echt zelfinzicht en transformatie.


Yuri van Geest 
Co-owner

Exponential Organisations

Yuri van Geest

De trainingen hebben mijn leven op veel vlakken positief veranderd. In de trainingen heb ik geleerd om mijzelf niet te verliezen op het moment dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als ik met iemand samenwerk.

Jonathan van Melle
Programma manager
Intercultural Learning Lab

Jonathan van Melle

Wat levert een Be More You training je op?

Gerichte energie en aandacht

Focus op het hier en nu

Rust in je hoofd

Helderheid en kracht

Zelfvertrouwen en effectiviteit

Betere keuzes maken